Киану Рийвс е роден в Бейрут, Ливан, на 2 септеври

...
Киану Рийвс е роден в Бейрут, Ливан, на 2 септеври
Коментари Харесай

На вас ви е нужно да сте щастливи, за да живеете, а на мен не ~ Киану РИЙВС

Киану Рийвс е роден в Бейрут, Ливан, на 2 септеври 1964 година. Името му значи „ прохладният бриз от планините “, само че животът му е низ от злочестини. Израства в проблематично семейство – баща му е задържан за продажба на хероин, когато Рийвс е напълно малко дете, майка му се прехранва като стриптизьорка. В детството си сменя няколко доведени татковци. Най-добрият му другар Ривър Финикс умира от свърхдоза. По-малката му сестра се разболява от левкемия. Той подарява по-голямата част от хонорара си за „ Матрицата “ на фонда на болничното заведение, в която се лекува.

През декември 1999, приятелката му Дженифър ражда мъртвородена щерка, която кръщават Ава Арчър Сюм-Рийвс. През 2001 година Киану става очевидец на това по какъв начин Дженифър умира в автомобилна злополука. С това персоналният му живот завършва.

 (Keanu Reeves, 2000)

Когато хората, които обичаш си отидат, си оставаш самичък.

Скръбта трансформира форма си, само че в никакъв случай не изчезва.

Разбира се, че имам вяра в Бог и в Дявола. За задачата не е належащо те да имат тризъбец и дълга бяла брада.

Светът е обезверено място, в което положителното в никакъв случай няма да свърши, до момента в който...не бъде победено. Като деца сме, гордо извисил чела край вълнолома, и чакаме края. Светът е към този момент остарял и на плещите му нашите сенки стават непоносими. Всеки от нас лети в собствен личен тунел и в случай че някъде те се пресичат – имам вяра, това е чиста случайност. Опиянени от триумфа, не се изтезаваме, че летим самотни. Докато един ден не се събудим в жълта стая измежду злокобна тишина и не открием, че към този момент сме освен самотни, отсам и до края на дните сме сами.

Аз не мога да стана част от подобен свят, в който съпрузите обличат дамите си като дами с леко държание, излагайки на показ всичко, което би трябвало да бъде съкровено. Където няма понятия като чест и достолепие и в думите на хората може да се има вяра единствено, когато споделят „ давам обещание ". Където дамите не желаят деца, а мъжете не желаят семейство. Където нещастниците се считат за сполучливи, карайки колите на бащите си, а всеки, който има малко власт се пробва да ти потвърди, че си безличие. Където хората лицемерно настояват, че имат вяра в Бог с чаша алкохол в ръка и без всякакво разбиране за религията си. Където ревността е срамна, а скромността - минус. Където хората са не запомнили за любовта, а просто търсят най-хубавия вид за сътрудник. Където хората ремонтират колите си при най-малкия звук без да пестят нито пари, нито време, а самите те наподобяват толкоз жалки, че единствено скъпата кола може да го скрие. Където момчета пропиват парите на родителите си в нощни клубове, клатейки се под примитивни звуци, а девойки се влюбват в тях поради това. Където мъжете и дамите от дълго време към този момент не се разграничават и където всичко това се назовава „ независимост на избора ", само че тези, които избират различен път, биват заклеймявани. Аз предпочитам собствен път, тъпо единствено, че не срещнах схващане от хората, в които най-вече го търсих...

 (Keanu Reeves by Amanda De Cadenet for Arena, 2003)

Може би съм прекомерно песимистичен към протичащото се в този свят, може би съм прекомерно сензитивен към цялата ненавист и безпорядък към мен – щеше да е доста по-лесно в случай че мога да пренебрегвам всички нелепости, които се случват в близост и се съсредоточа върху егоизма.

Когато не се усещам свободен и кадърен да направя това, което желая, просто стартирам да се съпротивлявам. Действам наопаки.

Винаги е отлично, когато успееш да схванеш една жена – нейната тайнственост и наслада, и дълбочина. Ако можеш да накараш една жена да се смее, знай, че виждаш най-прекрасното нещо, което Бог в миналото е създавал.

Забавно е да си безнадеждно влюбен. Опасно е, само че е занимателно.

Да се влюбиш и да имаш връзка са две радикално разнообразни неща.

Аз съм Мики Маус. Те не познават индивида, те виждат единствено един костюм.

Πo-paнo ми бeшe изĸлючитeлнo тpyднo дa ce paзгpaничa oт пepcoнaжa, ĸoйтo игpaex. Aз влизax в ĸoжaтa мy, зaпoчвax дa миcля ĸaтo нeгo, дa живeя, ĸaĸтo тoй гo пpaви. Heгoвитe пpoблeми cтaвaxa и мoи. Πъpвoнaчaлнo мнoгo тpyднo излизax oт poлитe. Ceгa cтaнax възpacтeн, пpeдпoлaгaм, пo-oпитeн, oпитвaм дa нe ce paзпилявaм. Hиe c мoитe гepoи ce нayчиxмe дa вoдим пapaлeлeн нaчин нa живoт.

 (Keanu Reeves, 1990)

Харесвам живота си, когато в него има работа. Само тогава той има смисъл.

Аз съм доста отегчителен. Само чета, играя хокей и изсвирвам.

Не претърпявам компютрите. По-точно, нямам потребност от тях. Aĸo aз тpябвa дa нayчa нeщo, вмecтo дa тъpcя в Gооglе, мoгa дa пpocтo дa пoпитaм мoитe пpиятeли. Aз пpeдпoчитaм peaлния живoт. Aз cъм зa тoвa, вcичĸo дa e иcтинcĸo.

Понякога ние толкоз доста сме унесени в ежедневните си отговорности, че забравяме да се насладим на хубостта на живота. Ние сме като зомбита. Повдигнете очите си и извадете слушалките от ушите си.

Кажете " здравей " на някой, който виждате. Прегърнете някого, в случай че чувствате, че изпитва болежка. Помогнете на някого. Всеки ден би трябвало да се живее по този начин като че ли е последният.

Всеки ден е скъп и дано да се отнасяме по този начин към него. Няма гаранция, че на следващия ден ще пристигна, тъй че живейте през днешния ден!

Има умни хора, има и глупави. На мен просто ми се падна да съм тъп.

Струва ми се, че дори и да не се намират тъкмо в същите тела, хората заслужават да се срещнат и след гибелта.

 (Keanu Reeves by Amanda De Cadenet for Arena, 2003)

Снимки: theplace2.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР