КИА Моторс демонстрира заявката си за лидерска позиция при модерните

...
КИА Моторс демонстрира заявката си за лидерска позиция при модерните
Коментари Харесай

КИА Моторс с амбиции за лидерска позиция при електрифицираните автомобили

КИА Моторс показва поръчката си за лидерска позиция при модерните задвижващи технологии с представянето единствено на електрифицирани модели на автосалона в Женева. Там световн дебют означи новия напълно електрически първообраз ‘Imagine by KIA’, дружно със 100% електрически автомобил e-Soul. КИА показа и усъвършенствата гамата на Niro - бестселър на компанията в бранша на електрифицираните кросоувъри.

Емилио Ерера, основен действен шеф на КИА МОТОРС ЕВРОПА, разяснява: „ Електрификацията е основен детайл от тактиката за световен напредък на КИА, като през днешния ден един на всеки осем продадени автомобила на марката в Европа е с електрифицирано задвижване. Докато доста производители към момента приказват за бъдещите си проекти и планове за електрификация, модерните задвижващи елементи образуват възходящ дял от продажбите на КИА в Европа за поредна година. С e-Soul и обновената гама на Niro, показана през днешния ден, както и с огромния брой бъдещи електрифицирани задвижвания, нашият растеж в продажбите на коли, задвижвани от различни горива ще продължи. “

КИА показа в Женева и новата телематична технология UVO CONNECT, налична за e-Soul, както и за обновените Niro Hybrid и Plug-in Hybrid. Технологията за „ обвързван автомобил “ ще бъде стартирана в редица други модели на КИА в близко бъдеще.

Световен дебют за напълно електрическия първообраз ‘Imagine by KIA’

Визуално олицетворение на желанието си да върви напред към вълнуващия свят на електрификацията, този първообраз е първият изцяло електрически пътнически автомобил с четири порти на КИА. Проектиран тъй че да не се вписва в познатите автомобилни категории, той комбинира детайли на динамичен SUV, грациозен фамилен седан и еластичен, и необятен кросоувър. Концепцията ‘Imagine by KIA’ показва бъдещия дизайнерски език на марката с интелигентни тълкования на съществуващите претекстове и каросерия, в композиция от стегнати форми, ясни линии и ефикасна аеродинамика.

Европейският дизайнерски екип на КИА е употребявал в оптималната степен архитектурата на напълно електрическата задвижваща система, с цел да усили пространството в купето за повече улеснение и комфорт за всички пасажери. Интерпретирайки в комичен жанр сегашната обсебеност на промишлеността за консолидиране на от ден на ден екрани в таблото, концепцията е оборудвана с 21 екрана с висока резолюция и съвършена съгласуваност, които оперират в синхрон и са ситуирани в горната част на арматурното табло във формата на крива.

Въпреки че в началото не е очакван за серийно произвеждане, прототипът ‘Imagine by KIA’ показва новаторски интериорни и екстериорни дизайнерски детайли, които могат да бъдат интегрирани в бъдещи серийни модели на марката.

Европейски дебют за e-Soul

Трето потомство КИА e-Soul предлага продължен пробег и нулево равнище на нездравословни излъчвания в класа на градските кросоувъри. С отличителна, очебийно динамична визия, новият електрически автомобил е притежател на емблематичния дизайн и закачливия темперамент на своите прародители. В Европа Soul ще се предлага единствено като 100% електрически автомобил, а клиентите ще могат да избират сред два типа задвижване. Батериите от ново потомство на e-Soul – с потенциал 64 или 39,2 кВтч – са с до 30% по-висока енергийна успеваемост в сравнение с при сегашния най-продаван електрически автомобил в Европа.

Новият модел е също толкоз магнетичен, колкото своя предходник, а напълно електрическото му задвижване го прави прелъстителен за всички потребитили с съвременно мислене и зелено схващане. E-Soul е с рестилизирани предна и задна ризница, които освен обезпечават „ по-фин “ външен тип, само че и по-добра аеродинамика. Атрактивните LED светлини са интегрирани в горната предница на автомобила, което основава чувство за непоклатимост, до момента в който отстрани главният дизайнерски акцент са 17'' джанти с пет лъча. Кокпитът е извънредно напредничав и високотехнологичен, функционалността на интериора е в синхрон със актуалните интегрирани технологии, в това число и нова осветителна система Sound Mood Lighting. E-Soul се предлага с нови варианти за персонализация във връзка с цветовете и с набор от технологии, които включват безжично зарядно устройство за смарт телефон, отопляеми и вентилирани предни седалки, Head-Up екран и премиум аудиосистема Harman Kardon.

E-Soul е оборудван с новия 10,25'' TFT LCD екран и телематична система UVO CONNECT на КИА, посредством която лидерът има достъп до настояща информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, цени на горивата, както и детайлности по отношение на паркирането на посочен адрес – в това число такса за заплатен паркинг, местонахождение и свободни места.

UVO CONNECT дава информация по отношение на станции за зареждане като локация, наличност и съгласуемост. Системата е налична посредством приложението за смарт телефон UVO, което обезпечава отдалечен достъп до редица функционалности на автомобила. В взаимозависимост от страната, в която се намира, ползвателят може отдалечено да задейства охлаждане/затопляне на автомобила преди тръгване, както и да управлява зареждането му.

Продажбите на новия e-Soul за определени европейски пазари започват от края на първото тримесечие на 2019г. E-Soul общоприетоо получава обещанието за качество на КИА под формата на невиждана гаранция от 7г. или 150 000 км, която също покрива електромотора и батерията.

Премиера за рестилизираните модели Hybrid и Plug-in Hybrid

Niro, който съчетава практичността на кросоувър с ултраниските излъчвания на хибрид, посреща 2019г. с модернизиран екстериорен дизайн, с още по-изискан, първокачествен интериор и с нови варианти за персонализиране на интериорните цветови решения. Моделите Hybrid и Plug-in Hybrid показват новаторската телематична система на КИА UVO CONNECT, която извежда на по-високо равнище функционалностите за съгласуваност в автомобила.

От началото на продажбите през 2016г. над 270 000 броя Niro са осъществени на международните пазари, като в Европа продажбите надвишават 100 000. КИА Niro е петият най-продаван модел на марката в Европа за 2018г. с растеж на продажбите от 33% и осъществени 45 255 автомобила на пазара – в това число 34 642 хибрида и 9 951 plug-in хибрида. В края на 2018г. гамата на Niro се разшири с въвеждането на 100% електрически автомобил e-Niro.

В Европа обновените Niro Hybrid и Niro Plug-in Hybrid влизат в продажба през втората четвърт на 2019г. Niro е единственият измежду хибридните коли в Европа, който се предлага с невижданата за бранша гаранция – 7г. или 150 000 км.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР