Кейт Мидълтън и принц Уилям ще отпразнуват 7-та годишнина от

...
Кейт Мидълтън и принц Уилям ще отпразнуват 7-та годишнина от
Коментари Харесай

Любопитни факти за пищната сватба на Кейт и Уилям, които едва ли знаете

Кейт Мидълтън и принц Уилям ще отпразнуват 7-та годишнина от сватбата си на 29 април, тази година. Даже и да сте осведомени с обстоятелствата към превъзходната сватбена рокля на Кейт, спонтанните младоженски целувки на балкона и сърдечните сватбени клетви сред двамата, евентуално има и още някои любопитни неща, които не знаете за техния огромен брачен ден.

Ето още някои забавни детайлности от кралската женитба...

Денят на тяхната женитба е разгласен за народен празник (само за 2011-та година) за всички английски територии, в това число Бермудските острови, Фолкледнските о-ви и островите Търкс и Кайкос.

 Кейт Мидълтън Getty/Gulliver

Кейт се е гримирала сама за сватбата, като преди този момент е ходила на уроци при известния гримьор Арабела Престън.

Бюджетът за сватбата е бил голям. Общите разноски за събитието са оценени на 34 милиона $. Само украсата от цветя е коствала 800 000 $. Двете сватбени торти са коствали 80 000 $ общо, а за сватбената рокля на Кейт са изхарчени 434 000 $.

 Кейт Мидълтън Getty/Gulliver

Парадните военни униформи, които принц Уилям и брат му Хари са носели на формалната гала, са били ушити със специфични материали, които да не запотяват тялото. Двете униформи са ушити по самостоятелна поръчка особено за сватбата.

Кейт направи сладка заигравка с принц Уилям, като включи в сватбения си букет особено цвете, чието име е „ Сладък Уилям “. Освен него в букета имаше зюмбюл, момина сълза и бръшлян.

Алеята в залата на сватбената гала бе декорирана със особено селектирани дръвчета – британски кленове. След сватбата те бяха засадени в двора на ваканционния дом на принц Чарлз в Уелс.

 Кейт Мидълтън Getty/Gulliver

Кейт, съгласно традицията, носеше на сватбата си нещо остаряло, нещо ново, нещо взето назаем и нещо синьо. Старото бяха някои от дантелите на роклята ѝ. Новото бяха обеците ѝ, брачен подарък от родителите ѝ. Взетото назаем беше тиарата, взета от кралица Елизабет II за сватбената гала. Синьото беше дребна ярко синя лента зашита навътре в роклята ѝ, незабележима за близките.

Британската певица Ели Голдинг е пяла на тяхната женитба. Тя е изпълнила собствен каваър на песента на Елтън Джон "Your Song " за първия младоженски танц на Кейт и Уилям.

 Кейт Мидълтън Getty/Gulliver

На сватбената гала, единствено Кейт получи пръстен от Уилям. Принцът декларирал, че не желае да носи пръстени и преди сватбата от двореца публично оповестиха, че Уилям се отхвърля от традицията заради персонални желания.

Кралската женитба е гледана от милиарди хора. Над 2 милиарда души по целия свят са гледали сватбата онлайн по малкия екран.

Първата си брачна нощ младоженците са изкарали в Бъкингамския замък, като преди този момент са чествали на особено празненство с подбрани посетители до 3 часа сутринта . На идната нощ Кейт и Уилям са отпътували на меден месец на частен остров на Сейшелите.

 Кейт Мидълтън Getty/Gulliver
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР