Кейт и Уилям продължават своето приключение по време на кралското

...
Кейт и Уилям продължават своето приключение по време на кралското
Коментари Харесай

Кейт почете Ямайка с избора си на облекло, местните обаче я посрещнаха с протести

Кейт и Уилям не престават своето премеждие по време на кралското турне по случаи платинения празник на кралица Елизабет Втора.

Двамата кацнаха във вторник на летището в Ямайка и бяха тържествено посрещнати от високопоставени лица.

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт бяха посрещнати с възгласи вариращи от " Осанна " до " Разпни го " в Ямайка. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха приветствани от навалица, скандираща " Обичаме ви, обичаме ви ", само че преди този момент на летището ги очакваше митинг против монархията на Карибския остров, където им обявиха, че са нежелани персони там.

Приятните страсти на двойката в страната обаче започнаха със упоменатия митинг на ветровитото летище " Норман Манли ". 100 души ги чакаха там и приканиха островът да стане република и Англия да заплати репарации за робството.

Херцогинята обаче сияеше в жълта рокля на Roksanda, съчетана с бели обувки на висок ток и стилни обеци и наподобява зашеметяващо, както постоянно.

Изборът му по никакъв начин не е инцидентен – жълтото е един от цветовете на националното знаме на страната хазаин. По този метод кралското семейство отдава респект на нейната история и просвета (за съпоставяне, при кацането на Белиз Кейт носи синя рокля от дантела).

Втората визия, с която херцогинята се появи на публично събитие в Ямайка, ни остави без думи. Мястото е резиденцията на генерал-губернатора – сър Патрик Алън.

Роклята в смарагдовозелено е дело на дизайнерката Джени Пакман, а изборът ѝ не е инцидентен – зеленото е един от цветовете на националното знаме на Ямайка. Виждаме и характерен аксесоар, който херцогинята си разрешава да носи относително рядко и единствено на публични вечерни събития – лентата на Дама от Големия кръст от Кралския викториански медал. Визията е приключена с диамантени обеци и гривна, които принадлежат на самата Елизабет Втора.

Истината е, че за първи път от началото на кралското турне херцогът и херцогинята на Кеймбридж се сблъскват с отрицателната реакция на хората. Въпреки топлото посрещане от доста локални поданици и доброжелателността на формалните лица, възходящото напрежение в карибските страни, където кралицата остава държавен глава, се усеща все по-силно.

По-рано в същия ден, по време на срещата с министър-председателя на Ямайка Андрю Холнес стана ясно, че кралското посещаване може да реши редица проблеми. 49-годишният политик е най-младият водач в историята на Ямайка, а по време на презизборната си акция дава обещание на своите гласоподаватели да трансформира страната от конституционна монархия в република.

Според източници Кейт и Уилям са наясно с митингите и отрицателните настройки към наличието им на Карибите.

По проект кралското им турне продължава на Бахамите.

Източник: Edna.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР