Кейптаун. Пчелен рояк е убил 63 застрашени африкански пингвина на

...
Кейптаун. Пчелен рояк е убил 63 застрашени африкански пингвина на
Коментари Харесай

The Guardian: Пчели убиха 63 пингвина в Южна Африка

Кейптаун. Пчелен рой е умъртвил 63 застрашени африкански пингвина на плаж край южноафриканския град Кейптаун, заяви Южноафриканската фондация за запазване на крайбрежните птици, представена от английския вестник The Guardian .

Защитените птици са открити мъртви в Саймънс Таун, дребен град покрай Кейптаун, дом на колония от пингвини, и са прибрани за аутопсия.

„ След проби открихме ужилвания от пчели към очите на пингвините “, сподели в неделя ветеринарен доктор Дейвид Робъртс от фондацията.

„ Това е доста рядко събитие. Не чакаме това да се случва постоянно, това е случайност. На място имаше и мъртви пчели “, сподели той пред AFP по телефона.

Районът е част от народен парк, а пчелите от Кейп са част от екосистемата.

„ Пингвините… не би трябвало да умират просто по този начин, защото към този момент са застрашени от изгубване. Те са предпазен тип “, сподели Робъртс.

Южноафриканските национални паркове обявиха, че ще бъде изследвани материали от мъртвите птици за други заболявания или токсини

„ При нито една от птиците не са открити външни физически пострадвания “, се споделя в изказване на Парка.

Данните от прегледите след гибелта демонстрират, че всички пингвини са имали голям брой ужилвания от пчели.

Африканските пингвини, които населяват крайбрежията и островите в Южна Африка, са в аления лист на Международния съюз за запазване на природата, което значи, че са изправени пред висок риск от изгубване.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР