Кениец, който е нaказан заради употреба на допинг, завърши на

...
Кениец, който е нaказан заради употреба на допинг, завърши на
Коментари Харесай

По български: Уличен с допинг нахлул у нас с чуждо име и спечелил пари от маратона на София

Кениец, който е нaказан поради приложимост на допинг, приключи на едно от призовите места в Софийския маратон и прибра пари от наградния фонд. За скандалния случай в обществените мрежи разтръби един от положителните ни лекоатлети - Владислав Михайлов.

" Кениецът, заел четвъртото място в полумаратон (21 километра) е влезнал в България с непознат паспорт и е бягал под друго име, тъй като е осъден за допинг и няма право да се състезава ", сигнализира Михайлов.

Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място, в действителност е Алекс Лагат и не е имал право да започва.

" Истинският Лабан е бягал на същата дата на друго съревнование - в Полша ", добави българският спортист, показвайки фотография, която потвърждава този факт.

За четвъртото си място в София Лагат получи 400 евро.

" Мениджърът им - Золт Бенедек, напълно умишлено е докарал осъден състезател с непознат паспорт. Оказва се, че съвсем всички от африканските бегачи на Маратон София (както и Стара Загора, Варна, Русе-Гюргево и други състезания) са при същия управител. На маратона настрана класиране за български бегачи няма.

Едни от най-хубавите ни бегачи не вземат участие, точно поради неналичието на шансове за положително класиране и пари. На отдалеченост 42 км участваха 8 " елитни " спортисти, до момента в който наградния фонд е до десето място. Докато на професионалните български спортисти им се постанова да работят, с цел да могат да финансират подготовката си, назобените кенийци обикалят Европа и печелят пари ", разяснява още Владислав Михайлов.

Очаква се Лагат да бъде дисквалифициран от Софийския маратон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР