Кенечи Белушевич е вицепрезидент по бизнес развитие и разпространение на

...
Кенечи Белушевич е вицепрезидент по бизнес развитие и разпространение на
Коментари Харесай

Кенечи Белушевич: Много сме доволни от позицията на HBO и Eurosport в България

Кенечи Белушевич е вицепрезидент по бизнес развиване и разпространяване на Warner Bros. Discovery. Тя дава отговор за бизнеса на компанията на Балканите, в Средиземноморието, Прибалтийските републики и Израел, заради което е и доста забавен събеседник. През предходната седмица Белушевич бе в България като специфичен посетител на „ френското празненство “ на „ Тенискафе “, което включваше гледане на огромен екран на финала на „ Ролан Гарос “.

Кенечи Белушевич остана впечатлена от ангажираността и знанията на българските последователи на тениса. Пред нас тя приказва обстойно за бизнеса на Warner Bros. Discovery в България, позицията на HBO Max и Eurosport на локалния пазар, както и за трендовете, които тя вижда в развиването на телевизионния бизнес и стрийминг услугите.

Кажете ми какви са сходствата и разликите сред районите на някогашна Югославия, България, Прибалтийските републики и Израел във връзка с основаването на наличие за телевизия?

Имаме едно и също наличие, само че виждаме, че то резонира измежду пазарите. Забелязваме мощна потребителска ангажираност във връзка с лайфстайла и документалистиката. Един от каналите ни, Investigation Discovery, се гледа от доста дами. Това се следи в целия район и е доста забавно.

Говорейки за спорт – има надпревари, които се радват на огромен интерес. Някои от главните ни спортове са доста мощни - тук-там като Чехия, Словения това е колоезденето, тенисът е известен в целия район.

В спорта е налице по-силна гледаемост, когато ги има националните герои. Не желая да върша съпоставения, само че с изключение на към наличието, при Eurosport има упования и към качеството на продукцията - поради постигнатото до момента. Това е очакване от потребителите към канала на всички наши пазари.

Ако приказваме за HBO, едни и същи излъчвания се показват доста добре във всички страни, на едно и също равнище. Така че бих говорила повече за сходства. Това обаче не значи, че в случай че нещо работи, решаваме, че то ще работи на всички места. Следим равнището на консумация, реакцията, която получаваме от потребителите. Имаме щастието да забележим, че наличието се приема по един и същи метод на разнообразни пазари.

Доколко балканските страни следват трендовете във връзка с каналите за стрийминг услуги?

Следват ги доста. По отношение на нашето наличие - значимо е, че сътрудниците ни са доста сериозни и те - телекомуникационните оператори да вземем за пример, приказват със своите лични консуматори. Виждаме какво се търси на техните платформи.

HBO има забележителна позиция, тъй като стартира като елементарна телевизия, след това стана HBO GО. Вярвам, че HBO има заслуга за образоването на хората, тъй като първото стрийминг прекарване на множеството фенове бе точно с този канал. После пристигнаха останалите компании като Netflix, само че HBO сложи началото.

На Балканите хората знаят по кое време стартират новите сезони, кои сериали да чакат. В обществените медии има доста смехории, хората реагират на друго наличие. Нека погледнем - мисля, че получихме уважението на геймърите. Не се лаская, употребявам го за образец. Видяхме идентична реакция от геймърите във всички страни. Общото за района, е, че когато нещо е мощно и има стойност, получаваме доста добра противоположна връзка.

Какво е бъдещето на телевизионното наличие? Доколко цифровата епоха трансформира този обичаен канал?

Традиционната телевизия се промени и продължава да се развива, тъй като има нови благоприятни условия, TikTok, обществени медии. Никога не сме имали такова равнище на консумация на наличие като в този момент. Едва ли доста промишлености могат да се похвалят с такова нещо. Независимо какви са платформите, равнището на консумация, което следим, е необикновено. По отношение на малкия екран мисля, че две неща ще дефинират тази еволюция. Това е страхотното наличие и технологията.

Традиционната платена телевизия е доста напред с технологията, има платформи, навигация, комфортен за потребителя интерфейс, виждаме метода, по който демонстрира наличието си. Вярвам, че ще следим хибридна среда, сливане, което към този момент се случва, тъй като потребителите всичко на едно място, една дестинация.

Телекомуникационните оператори оферират разнообразни услуги и се радват на неповторима позиция, тъй като се употребяват с доверие. Ако оферират всичко комфортно за потребителите, този хибриден модел ще съществува. Ще има прогрес по метода, по който ръководят наличието. Потребителите ще желаят елементарност.

Рекламите са аршин, по който може да се дефинира накъде вървят нещата. Много рекламодатели към момента дават 90% от бюджета си за елементарна телевизия и 10% за цифрова. Не споделяме, че нашият бизнес във връзка с линейна телевизия ще изчезне. Хората употребяват доста стрийминг услуги, само че не са доста тези, които се отхвърлят от елементарната телевизия. Това са обстоятелствата и те важат за множеството пазари.

Как виждате съотношението сред регулярна телевизия и стрийминг платформите след 5 години? Към какво наличие ще се насочат другите канали?

Ще намерят своята екосистема. Спортът е едно от нещата, зад които към момента има общественост - никой не желае да гледа надпревари самичък. В Eurosport сме привилегировани да работим с разнообразни спортове. Това ще продължи да поддържа търсенето на права. Новините също са доста значими. Хората желаят да знаят какво става. Новините са значима причина за какво малкия екран онлайн продължава да работи. Всички останало е обвързвано с привички. Ако искаш библиотека със наличие, което не е обвързвано с нещо, което би трябвало да гледаш на момента и искаш да имаш избор, това става приоритет. Като цяло чакам да забележим хибридна версия и всичко ще е обвързвано с технологията. С метода, по който можеш да се движиш през платформите.

Ние виждаме, че към момента доста хора гледат елементарна телевизия в района, за който приказваме. Затова и двата бизнес модела са доста значими, тъй като задачата ни е да стигнем до всеки консуматор - там, където той желае да бъде.

Колко пари ще са подготвени хората да заплащат за стрийминг услуги?

В този смисъл и аз съм консуматор. Има ги телекомуникационните оператори, които дават достъп до телевизионно наличие и до интернет в пакет. Това е част от месечните сметки на семейството. След това идват променливите – услуги, за които мога да платя, мога и да не платя. Тук е мястото на стрийминг услугите. Но от позиция на наличие бих загатнала Netflix, те първи дадоха опция за гледане по друг метод. Следващото равнище е на локалните снабдители - от време на време са мощни, от време на време не. Хората желаят локално наличие, което не получават на интернационалната сцена.

След това сме ние - можем да сме № 3, можем да сме № 2. HBO Max даде основата с HBO Go. Сега гледаме към Max. В Съединени американски щати обединихме всичко под една шапка и е доста вълнуващо. Получаваш наличие на едно място - не са единствено сериалите, а и филми, и спорт.

Има и четвърто нещо – не знам какво ще е то, само че считам, че четири услуги са оптималната численост за едно семейство.

Ако човек може да получи достъп до своите услуги без да има разнообразни пароли – това би дало доста. Ние желаеме да бъдем на всички места, където желаете да гледате, желаеме да бъдем лесни за достъп.



Кога да чакаме същото това да се случи и в България?

Стартирахме новата услуга Max в Съединени американски щати и се приготвяме за въвеждането ѝ в Европа през идната година. Това е нашата цел. Тази промишленост продължава да се развива и държанието на потребителите ще дефинира доста от дейностите ни в бъдещето.

Какво нововъведения можем да чакаме от марките на Warner Bros.?

С Max в Съединени американски щати ще бъде ужасно. Новата услуга има детски профил. Това е неповторимо. Ориентирани сме към фамилията. Всеки да може да откри по нещо за себе си. Платформата е доста софтуерна. Тя е юзър-френдли, достъпът е елементарен, разрешава до 100 сваляния. Радвам се, че преходът от HBO Max към Max върви добре. Искаме да е елементарно за потребителите. Ако имаш положително наличие на неприятна платформа, никой няма да пристигна на нея. Ние се справихме се добре.

Можем ли да създадем съпоставяне сред интереса към спортовете, които Eurosport излъчва в обособените страни?

В България продаваме реклама през Eurosport, което ни разрешава да измерваме гледаемостта. Това е доста мощен бранд. Нямаме локални права за надпревари, само че това, с което сме известни, е високото равнище на продукция - каквото и да се излъчва. Виждам мощно наличие в обществените медии.

В България сме доста удовлетворени от позицията на Eurosport, виждаме мощна ангажираност, мощна марка. Има ни във всички платформи, всеки получава достъп до Eurosport посредством операторите, от което сме доста удовлетворени.

България демонстрира мощна телевизионна гледаемост, доста мощна. Добри са индикаторите и за наличието на HBO. Да навлезем по този метод на пазара, да сме известни със сериалите, с филмите, това е позиция за завиждане. Аз съм оптимист за бизнеса ни на този пазар. Смятам, че ще продължим да се оправяме добре, сътрудниците ни са чудесни.

`Кенечи

Доколко феновете на Eurosport в България употребяват Eurosport App?Има ли потребност да заплащат за приложението, в случай че получават малкия екран?

Телевизията е налична, доста хора нямат нужда да заплащат за приложението. И още веднъж приказваме за това какъв брой спомагателни услуги човек е податлив да има. Ако желае още - може да отиде на приложението и да получи повече. Да задоволим всички е огромната ни цел, само че от време на време е мъчно.

Кои са спортовете, които са най-гледани и най-важни за Евроспорт?

В Eurosport имаме три основни стълба. Тенис с шампионатите от Големия шлем, колоездене и зимни спортове. Имаме и снукър, който също се радва на своите почитатели.

Идват Олимпийските игри следващата година. Хората гледат Eurosport по време на олимпиада и цифрово, тъй като излъчваме всичко.

Тези три съществени стълба водят до гледаемост. Има разлика според от националния интерес и зрителската ангажираност към разнообразни спортове в обособените страни. Eurosport е многонационален бранд.

Аз бих желала да видя доста разнообразни спортове по Eurosport. Трите стълба обаче са това, с което сме известни. Правим най-хубавото с тях. Те са и най-гледаемите. Стремим се към допустимо най-хубавата продукция и достъп. Когато приказваме за зимни спортове, за колоездене, човек незабавно се сеща за Eurosport. Това е огромно самопризнание, което подтиква бизнес модела ни.

Виждам нови спортове в ефира на Eurosport – като брейк денсинг и скейтбординг, които са ориентирани към младите. Това ли ще е методът в бъдеще?

Имаме младо потомство, което не схваща половината олимпийски спортове, а това са хората, които в бъдеще ще заплащат сметките. Eurosport е в позиция, в която може да тества незнайното. Има нишови спортове, които може да са значими за цяло потомство. Служим на актуалните си консуматори, само че оставяме вратата отворена за нещо ново. Никога не знаеш какво ще бъде. Не мисля, че общоприета телевизия ще опитва, тя знае какво работи и какво заплаща сметките. Готови сме да опитвам, идват доста нови олимпийски спортове. Това е добра опция за нас. Не губим нищо. Искаме да забележим каква е гледаемостта, привилегия е да вършим това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР