Кефирни зърна, Снежен лотос, Талай, Тибетска гъба, Напитката на пророка,

...
Кефирни зърна, Снежен лотос, Талай, Тибетска гъба, Напитката на пророка,
Коментари Харесай

Чували ли сте за тибетската гъба? Бас държа, че не знаете, че от нея произлиза ферментиралата напитка, наречена кефир

Кефирни зърна, Снежен лотос, Талай, Тибетска гъба, Напитката на пророка, Йогурт гъба, Булгарос са единствено част от имената на една и съща композиция от бактерии и дрожди в комбиниране с протеини, захари и липиди. Около нея има доста загадки и към момента никой сигурно не е удостоверил от кое място стартира използването и разпространяването й. Прието е субстанцията да се назовава Тибетска гъба, а получената от нея ферментирала напитка – Кефир. Смята се, че тибетските гъби произлизат от Кавказките планини, а по други догатки – от Тибет. Легендата споделя, че който пиел кефирно мляко щял да бъде здрав, строен и мощен до края на живота си.

В началото на XIX век рускинята Ирина Сакхарова среща Русия за първи път с лечебните свойства на тибетската гъба. На 85-годишна възраст тя получава благодарствено писмо от министъра на хранителната индустрия на Съюз на съветските социалистически републики за приноса си. Тогава се разпалва научният интерес към мистичните зрънца. Нобеловият лауреат Иля Мечников научно потвърждава, че кефирът е най-хубавото средство за филтриране на стомашно – чревния тракт, справяйки се безупречно с инфекции, изгниване и струпване на нечистотии. Според него тази напитка е способна да удължи продължителността на живота и да възтанови изцяло салдото в организма.

За разлика от елементарното кисело мляко, кефирът има към 30 разнообразни типа пробиотици. Част от тях са:
Leuconostoc Cremoris
Произвежда млечна киселина, която усъвършенства перисталтиката на дванадесетопръстника, тънките вътрешности и дебелото черво, както и оцетна киселина, която усилва киселинността в червата и лимитира размножаването на нездравословни бактерии.
Lactobacillus Plantarum
Произвежда plantaricin, който предотвратява размножаването на „ неприятните “ микроорганизми.
Lactobacillus Casei
Намалява лактозната назадничавост, лимитира гниенето в червата, посредством което управлява интоксикацията на целия организъм. Засилва имунитета.

Streptococcus Lactis и Streptococcus Diacelilactis

Частично хидролизират млечните протеини и усилват усвояемостта на млякото. Подобряват храносмилането и стопират размножаването на рискови микроогранизми.

Strepococcus Cremoris

Има същите свойства като Streptococcus Lactis и Streptococcus Diacelilactis, само че е доста по-резистентен към вируси, които паразитират бактерии (бактериофаги).

Къде да намерим кефирни зърна? Можете да се сдобиете с тях като си ги поръчате онлайн от чужбина или като потърсите хора, които си ги отглеждат.

Как да си създадем кефир в домашни условия? Най-хубавото е, че приготвянето на тази напитка не изисква старания. Това, което би трябвало да извършите е да сложите зрънцата в стъклен съд, да залеете с мляко (3/4 от съда) и да изчакате 24 часа. За хората, които не употребяват млечни артикули също имаме добра вест – гъбата ферментира и в соево мляко, и в сок, та даже и във вода. Експериментирайте!

• Кефирът е богат на B7, B9, B12, K2, калций, магнезий, форсор.
• Понижава „ неприятния “ холестерола
• Регулира кръвното налягане
• Забавя стареенето
• Подпомага храносмилането
• Лекува черния дроб, жлъчката, бъбреците, панкреаса, далака, пикочните канали, стомаха, тънките и дебелите вътрешности
• Предотвратява развиването на тумори
• Има противовъзпалително деяние
• Засилва имунната система

За да не убиете скъпите бактерии, забравете за метала. Можете да замените приборите с пластмасови, дървени или керамични.

Как да си отгледаме млечна тибетска гъба? За да не възпрепятствате естествения напредък на гъбата, ви предлагаме да не я изплаквате. Кефирните зърна обичат непрекъснатите и умерени температури. Приготвяйки рецептата за кефир всекидневно, вие осигурявате напредък на зрънцата. Дрождите и бактериите на гъбата варират според от течността, с която я заливате. Тя може да ферментира във всевъзможен захарен разтвор, само че има потребност от легулярно зареждане с лактоза, с цел да пораства. Съществуват и водни кефирни зърна (японски кристали), които обаче не могат да виреят в млечна среда. Те са подобаващи единствено за вегански питиета.

Ако зрънцата усилват размера си, само че не и броя си, значи, че са се слепнали и се е нарушила абсорбацията на нутриенти. Просто ги разделете с пръсти и готово! Вече сте подготвени да ги споделяте, с който пожелаете!

Как да съхраняваме тибетската гъба?

– В млечен разтвор – поставете зрънцата в буркан и прибавете мляко. Погрижете се бурканът да не е запечатан, с цел да могат зърната да дишат. Поставете съда в хладилника и сменяйте течността на всеки 7 дни. Ниските температури стопират растежа на зърната.

– Замразени – измийте зърната със студена преварена вода, подсушете ги и ги оставете да изсъхнат за няколко дни. Когато придобият лек жълтеникав цвят, поръсете ги със изсъхнало мляко на прахуляк и ги замразете. Можете да ги съхранявате по този метод до година и половина. Когато пожелаете отново да ги употребявате, не пийте първите наколко проби кефир. Зърната имат потребност от време, с цел да се приведат в интензивност.

Представяме ви и една лесна рецепта за триседмично филтриране на стомашно – чревната флора. Нужни са ви кефир и ленено брашно:

1. I седмица – 1 с.л. ленено брашно в 100 мл. кефир
2. II седмица – 2 с.л. ленено брашно в 100 мл. кефир
3. III седмица – 3 с.л. ленено брашно в 150 мл. Кефир

*можете да замените брашното със смляно на момента ленено семе

Приемайте напитката вместо закуска. Не правете пречистването повече от веднъж в годината, тъй като действието му е доста интензивно! Най-добре е да се направи един курс напролет, с цел да сте оптимално тонизирани през лятото. Тогава настъпват и естествените очистителни процеси на нашите тела в отговор на тежките храни, които сме консумирали през зимата. Пожелаваме ви триумф!Ако чувствате тежест в черния дроб, с този 9-дневен режим с магданоз и чесън напряко ще се преродите. Прочиства отлично, а и кожата се избистря и засияваЗнаете голямото значение на черния дроб като главния филтър за кръвоносната система.
Затова го паз…Dec 11 2018vijti.com

„ Единственият път към познанието е опитът. “

– Албърт Айнщайн

Инфо: spisanie

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР