Казват, че първото впечатление е най-важно. Е, може би това

...
Казват, че първото впечатление е най-важно. Е, може би това
Коментари Харесай

Как да правим добро първо впечатление

Казват, че първото усещане е най-важно.

Е, може би това е малко пресилено, само че въпреки всичко е добре, когато се срещаме с нови хора, да оставяме положително възприятие у тях.

Ако ви се е случвало да кажете нещо не намясто или пък сте създали нещо не както би трябвало при ново запознанство, то тогава сигурно знаете, че да оставиш положително първо усещане не всеки път е като детска игра.

Ето обаче по какъв начин може би ще успявате да впечатлите останалите по-лесно.

Не разполагате с доста време –

хората вземат решение дали някой е благонадежден за по-малко от секунда, откакто са го срещнали. А в случай че решат, че не сте? Тогава евентуално ще бъде много мъчно да им докажете, че бъркат (ако в действителност грешат).

Сигурно сте чували нормалните препоръки за положително усещане – усмихвай се, спри изправен, реализира очен контакт, задай въпрос на другия по отношение на неговата персона и бъди добър слушател.

На доктрина звучи елементарно, само че на процедура не всеки съумява да се стегне и да извърши тези условия, когато пред него стои изцяло чужд човек. От друга страна самото изпитание да запомним какво тъкмо "трябва " да вършим и да го осъществим ни кара да се държим неестествено и сковано.

Тръгнете с мисълта, че отсрещния ще ви хареса,

поучава изследване на Университета Ватерло. Силата на самоувереността най-често работи в наша изгода.

„ Когато хората чакат, че ще бъдат признати добре, те се държат по-топло и това кара останалите в действителност да ги одобряват. Ако чакат, че ще бъдат отхвърлени, се държат студено и това довежда до отхвърлянето им “, коментират създателите на проучването.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ ТРИКОВЕ, С КОИТО ДА съдебна експертиза ПРЕВЪРНЕМ В МАГНИТ ЗА ХОРАТА

Не всеки ще ви хареса

Ако се примирите с тази мисъл, животът ви ще бъде доста по-лесен. Когато ни отхвърлят, постоянно започваме да се съмняваме в личните си качества, само че това не би трябвало да бъде по този начин.

Друго изследване, оповестено в научното списание Society for Personality and Social Psychology, открива, че в действителност самочувствието ни кара да бъдем по-спокойни при контактите си с други хора и ни прави по-уверени.

„ Увереността не е умеене, а страст. Разкриването на тази страст ни прави по-ефикасни. Мислите се въртят в главата ни безспирно, по тази причина би трябвало да се отървете от мисли като „ Дано да се оправям “ и вместо това да си кажете „ Мога да се оправя “ “, изяснява Анджи Моргън, основател на консултантска компания за водачи и съавтор на книгата „ SPARK: How to Lead Yourself and Others to Greater Success “, пред сп. "Фаст Компъни ".

И какъв е изводът? За да извършите положително усещане у останалите, би трябвало да бъдете себе си и да вярвате в личните си качества.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Защо е потребно да прощаваме

6 неща, които хората виждат първо в дома ви

Защо пристрастяването е разстройство на обществото

Съоснователят на Инстаграм ни учи по какъв начин да спрем да отлагаме
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР