Казват, че няма пари, но някой не казва колко трябват,

...
Казват, че няма пари, но някой не казва колко трябват,
Коментари Харесай

Месеци наред срутище застрашава живота на минаващите по пътя София-Самоков, АПИ само получава писма

Казват, че няма пари, само че някой не споделя какъв брой трябват, съобщи кметът на регион Панчарево
Няколко месеца срутище продължава да тормози преминаващите по пътя София-Самоков в региона на Панчарево и Пасарел.

Читател на Tribune алармира, че едната лента за придвижване е на практика неизползваема за водачите. Постоянен е и рискът от падащи камъни, които заплашват живота на минаващите по маршрута, защото мрежа липсва.

Кметът на регион Панчарево изясни пред Tribune, че сигналите съм него за сектора са десетки.

В региона има към 34 срутища, които се засилват постоянно при преовлажняване на скатовете, пътят е второразреден и е ангажимент на АПИ и регионално пътно ръководство за поддръжка, изясни Николай Гюров.

„ Ние предаваме сигналите към АПИ. По контракт правата е препоръчана за изследване и възобновяване, както и обрушване, само че все още са предоставени единствено три”, изясни кметът.

„ Водим страхотна борба с АПИ. Миналата година пуснахме поредност писма, като споделиха, че стартират, тъй като дълго време пътната настилка беше единствено фрезована, не бяха полагани нови пластове и се отвориха дупки в платното”.

Гюров съобщи още, че преди няколко седмици е отправил предложение за среща с районния министър, кметовете на Самоков, София, Панчарево, отрасловите кметове и ръководителят на АПИ, на която да се обсъдят проблемите.

„ Някой рехабилитира пътната настилка, само че не взема решение казуса. Само се пишат писма. Винаги споделят, че няма средства. Но за тези години никой не сподели тъкмо какъв брой пари трябват за тези срутища. А какъв брой са тези пари, проучени ли са тези сектори, има ли отчети на геолози- НЕ”, безапелационен беше кметът на регион Панчарево.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР