Казват, че гладът за сладко идва не от тялото, а

...
Казват, че гладът за сладко идва не от тялото, а
Коментари Харесай

Непреодолим глад за нещо сладко - на какво се дължи и как да го преодолеем?

Казват, че гладът за сладко идва не от тялото, а от мозъка. Тялото не дава позиви за апетит, само че мозъкът желае да бъде сит с нещо, което ще освободи огромно количество допамин в него. Той се потребност от глюкоза, с цел да действа обикновено.

Всъщност мозъкът ни си играе игрички с нас. Защото, действително видяно, когато се храним с въглехидрати, организмът ни ги трансформира в елементарни захари. Това на процедура значи, че до него доближава задоволително глюкоза. Но за какво тогава продължава да ни тормози това възприятие, че неотложно би трябвало да сложим в устата си нещо сладко?

Една от аргументите за неизпълним апетит за сладки неща е да сте изтощени физически - изключително след усилена подготовка е обикновено да изпитате сходен апетит.

Друга причина може да бъде систематичното недоспиване, когато и кръвното излиза от естествените граници. Или пък диетата ви просто да не ви дава нужните хранителни субстанции.

А е допустимо просто да сте се пристрастили към захарта, без даже да си давате сметка. Слагате захар в утринното кафе, следобяд сте привикнали да хапвате по една вафла или шоколад? Мозъкът ви е закодирал, че всеки ден по това време вие му давате нещо сладко. И когато не го получи, той стартира да ви изпраща сигнали – гладен съм!

Три съвета по какъв начин да преборим глада за сладкото

1. Когато сте гладни, изяжте нещо в действителност засищащо

 Непреодолим апетит за нещо сладко - на какво се дължи и по какъв начин да го преодолеем?

Гладът и желанието за нещо сладко е най-страшната композиция, при която просто е мъчно да прецените по кое време е време да спрете да се храните. Затова в такива случаи яжте нещо, което е богато на протеини – яйца, месо, риба. Също по този начин се заредете със здравословни варианти за моментите, в които ви се дояде нещо – нарежете моркови, целина и краставица на лентички и ги приберете в кутия в хладилника. Когато имате бърз и елементарен достъп до зеленчукови пръчици, е по-малко евентуално да посягате към сладкото. Отделете в пликчета по шепа ядки и се придържайте към този дял, когато изпитате потребност от захар.

Тези храни може да не притъпят изцяло глада за сладко, само че в случай че имате воля и желаете да отслабнете, несъмнено ще са ви от изгода. И с времето ще свикнете вместо вафла или шоколадови бонбони да посягате към тях.

2. Вземете си парещ душ

Това несъмнено ще ви помогне да се справите с потребността за сладко. Пуснете допустимо най-горещата вода, която можете да изтърпите, без несъмнено да изгорите кожата си. Нека струята да се стича по гърба и раменете и да ги загрее. Останете под душа сред 5 и 10 минути. Когато излезете от банята, към този момент няма да изпитвате подобен апетит за захар.

3. Излезте на забързана разходка

Ако пък тичате, това ще бъде още по-добре. Ако можете, направете и една серия от клякания или лицеви опори, в случай че можете - за какво не и двете.

От една страна, разходката ще отдалечи вниманието ви от сладкото. А от друга - физическата активност ще спомогне за изпускането на ендорфини – хормоните от мозъка, които ще ви накарат да се чувствате по-доволни и щастливи. И това ще притъпи глада за нещо сладко.

Още няколко съвета:

 Непреодолим апетит за нещо сладко - на какво се дължи и по какъв начин да го преодолеем?

Изхвърлете всички нездравословни храни от вкъщи си, включително вафли, бисквити, бонбони и така нататък Вместо тях направете по този начин, че на разположение постоянно да имате здравословни заместители.

Когато доста ви се дояде сладко, изпийте чаша вода.

Ако гладът е неизпълним, хапнете плод – банан, портокал или ябълка са чудесни варианти.

Не консумирайте нищо с изкуствени подсладители като безалкохолно „ без захар “ да вземем за пример. То ще ви засити за малко, само че по-късно гладът за сладко ще бъде още по-голям.

Обадете се на другар. Споделете му, че се пробвате да не ядете захарни произведения и го помолете да ви насърчи с някоя и друга дума.

Наспивайте се добре – в случай че сте недоспали, тогава организмът ще търси сладко.

Не влизайте във фурни, сладкарници и сходни места за изкушения. Ако видите такива, минете на отсрещния тротоар, тъй като идващите от там аромати може да накарат да не устоите. И ще разсънят апетита ви за сладкиши.

Не гладувайте. Ако доста ви прегладнее сред храненията, залъжете глада с пресни зеленчуци, плод или ядки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР