Казусът с осъждането на България заради погубване на хабитати в

...
Казусът с осъждането на България заради погубване на хабитати в
Коментари Харесай

Ковачки, Красимир Гергов и куп олигарси заграбили със заменки спорните земи от Калиакра!

Казусът с осъждането на България поради погубване на хабитати в предпазена зона "Калиакра " повдига редица въпроси. Например по кое време мастити предприемачи като Христо Ковачки, Гриша Ганчев и Красимир Гергов ще доплатят в хазната разликата в цените на добитите посредством заменки апетитни терени по северното Черноморие, само че и освен там.

Скандалните покупко-продажби не са една и две. Строителният взрив през последните години изпълни този регион с хотели, ветрогенератори и голф игрищата, в множеството случаи върху земи с променено предопределение, купени на цени, доста по-ниски от пазарните.

Сред по-знаковите от тях попада голф комплексът "Трейшън клифс " на рекламния необут Красимир Гергов и банкера Георги Цветански. Той стартира да се строи през 2009 година, а по-голямата част от него попада в зона, включена в "Натура 2000 ".

Друг изтъкнат предприемач, възползвал се от демократичния режим по време на тройната коалиция е Тодор Батков и неговият план за жилища в квартал Крайморие в Бургас, реализиран от компания "Форос Дивелъпмънт " - също вследствие на подмяна на земи.

"Ел Ем Импекс " на енергийния олигарх Христо Ковачки също е в листата с компании, които би трябвало да доплащат.

Друга знакова заменка, въпреки и не в този регион е тази на "Литекс комерс " на Гриша Ганчев, който се снабди със земи в Смолянско през 2008 година против скромните 2 лева на квадратен метър.

Никой от тях досега не е доплатил нищо. През 2016 година земеделското министерство разгласи търг за намиране на консултантн и оценител, който да пресметна какви суми би трябвало да се довнесат в хазната, само че този търг се провали. В момента се провежда втори.

Междувременно пострадал е държавният бюджет. Казано с други думи - шепа олигарси доят страната, а както постоянно, страдаме ние, данъкоплатците.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР