Казусът с броя на чужденците в родните футболни отбори внесе

...
Казусът с броя на чужденците в родните футболни отбори внесе
Коментари Харесай

Казусът с чужденците обърка футболните клубове


Казусът с броя на чужденците в родните футболни тимове внесе ужас измежду клубовете. След като през вчерашния ден разгласи, че ограничаването за играчи отвън Европейския съюз (ЕС) отпада, през днешния ден БФС направи противоположен завой. От отнасяща се до " картотекиране и присъединяване " на 20 футболисти, без значение от националността им, смяната към този момент не включва думата " присъединяване ". Така настъпи комплициране измежду клубовете.

От централата прецизираха, че решението е взето след апел на тимовете. Част от елитните клубове обаче разкриха, че са разбрали за смяната чак след провелия се скришен Изпълком.

" Никой не ни е уведомявал за решението, което са се готвили да вземат от Футболния съюз. Това е напълно обикновено. Такова е държанието на Футболния съюз през последните години. ", разяснява пред bTV изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов.

" Не знам кои тимове имат интерес от това решение. Според мен – единствено един-единствен клуб в България. Той е явен на всички. Този клуб от 10 години командва и управлява БФС! Всички решения се взимат единствено и само в негова изгода. ", добави той.

Колегата му от " Пирин " Благоевград Таско Тасков също показа, че клубът не е издирван по въпроса.

И в " Лудогорец " разбрали, когато решението било оповестено. " Аз не виждам до момента някаква огромна разлика. Бяха 20 чужденци, същото остава и занапред нататък. Няма значение от кое място са футболистите - дали са африканци или от Европейски Съюз. ", сподели техническият шеф на първенците Козмин Моци.

" Нямам визия дали е имало формален документ в клуба, тъй като тази тематика ми е безинтересна – българи или чужденци. Аз желая да е добър футболист. ", съобщи треньорът на " Левски " Станимир Стоилов.

Пловдивските " Ботев " и " Локомотив " потвърдиха пред bTV, че са знаели авансово за взетото решение. Собственикът на " смърфовете " - Христо Крушарски, разгласи, че е по-скоро склонен с смяната.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов счита, че младите български играчи ще бъдат ощетени и предложи броят на участващите футболисти отвън Европейски Съюз да бъде понижен от 5 на 3.

" Това решение е пагубно за развиването на нашите млади български футболисти. После се чудим за какво подрастващото потомство, децата, които в този момент потеглят, стопират с футбола и не желаят да се развиват. Защо няма разпространение на футбола измежду най-малките? Ето поради такива решения! ", съобщи Бербатов.

Потърсени за коментар, от БФС прецизираха, че ще внесат уточнения по проблема в понеделник.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР