Казаното е политически факт, заяви Венеция Ангова, а Даниел Лорер

...
Казаното е политически факт, заяви Венеция Ангова, а Даниел Лорер
Коментари Харесай

Арогантно и безочливо: Депутати от ПП за думите на Василев по адрес на Габриел - не били обидни

Казаното е политически факт, съобщи Венеция Ангова, а Даниел Лорер добави, че повече нямат доверие на вицепремиера в оставка
От ПП-ДБ още не са взели решение дали ще възобновят договарянията, само че единствено откакто се извинят на ГЕРБ и Мария Габриел, както настоя Бойко Борисов

Докато министър председателят в оставка Николай Денков и ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов дадоха знак, че са подготвени да продължат да беседват за кабинет, депутати от Политическа партия втвърдиха тона и продължиха да разискват държанието на Мария Габриел от през вчерашния ден, когато тя съобщи цялостна директория с министерски имена. Единайсет от тях - на досегашни министри на ПП-ДБ, които след това заявиха отвод да влязат в този състав на Министерски съвет.

Народни представители от Политическа партия опазиха Асен Василев и застанаха зад думите на съпредседателя на партията им, чието изявление стана причина Борисов да изиска извинението. Финансовият министър съобщи през вчерашния ден по адрес на Габриел, че тя е новото и красивото лице на мафията, а по време на брифинга от обединението обобщиха, че смъкват доверието от нея.

" Съдържателно това, което Асен Василев сподели, е не засегнатост, а е политически факт - че Мария Габриел застана на страната на Бойко Борисов ", разяснява депутатката Венеция Ангова. " А ние смятахме до момента, че тя е човек, който желае в действителност да движи страната ни напред в своето развиване ", съобщи Ангова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя добави още, че " в случай че Габриел желае да оправим правосъдната система, тя сама ще арестува Борисов, не е нужно ние да го арестуваме и не е нужно ние да се хвърляме... ". Според депутатката от Политическа партия договарянията не би трябвало да бъдат подновявани.

" Това, което се случи през вчерашния ден, сподели, че ние не можем да имаме доверие на Мария Габриел в този миг и повода е ясна ", добави и Даниел Лорер.

" Нашите водачи дадоха доста ясно да се разбере, че няма по какъв начин да работим дружно по този метод ", добави депутатът.

Той още веднъж упрекна, че ГЕРБ са отказали да подпишат съглашението. ПП-ДБ и Демократична България пък не са го подписали, тъй като главните тематики - промяна на службите и на правосъдната система, характерно прокуратурата - не са там, добави Лорер.

" Очевидно някои доста значими фрази са отсъствали от това съглашение, което е повода да нямаме единодушие по него и то да не е подписано от нас ", сподели още той. Лорер призна, че още няма решение дали да продължат договарянията. " Следващата стъпка следва да я решим ", сподели депутатът и някогашен министър от кабинета " Петков ".

В същото време депутатът от ПП Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, също излезе с афектиран коментар в профила си във Facebook незабавно след брифинга на ГЕРБ.

" Изпитвам горест всякога, когато видя жена, плакала цяла нощ. И най-често повода за нейното положение се оказва обвързаността ѝ с принудител, принадлежащ на предишното, а не на бъдещето ", написа музикантът без да загатва имената на водача на ГЕРБ и претендента на партията за министър председател.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР