Казанлък. Общинските съветници на Казанлък решиха на днешното си заседание

...
Казанлък. Общинските съветници на Казанлък решиха на днешното си заседание
Коментари Харесай

Стар Загора: Община Казанлък ще кандидатства по проект „Красива България” за финансиране на ремонт на Детска градина „Славейче”

Казанлък. Общинските съветници на Казанлък взеха решение на днешното си съвещание Община Казанлък да кандидатства за финансиране по план „ Красива България ” – „ Подобряване на обществената инфраструктура ” с предложение за ремонт на Детска градина „ Славейче ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Проектното предложение на Община Казанлък е в общ размер на 215 000 лева, като съфинансирането от страна на Общината е в размер на 107 500 лева Към постройката на детското заведение ще бъдат приложени ограничения за енергийна успеваемост, ще бъдат сменени дограмата и покривът на детското заведение. „ Очаква след реализирането на плана, преди всичко да бъдат понижени разноските по отопление на градината ”, сподели шефът и Петя Георгиева.
След утвърждение на плановото предложение на Община Казанлък, ремонтните действия в градината се планува да бъдат осъществени в месеците юли – август 2019 година. Детска градина „ Славейче ” е издигната през 1975 година От тогава до в този момент повсеместен ремонт на постройката не е юридически, само са осъществени частични поправки.
Общинският съвет утвърди по време на сесията си и предложение да бъде сложена паметна плоча във връзка 100 години лютиерство в Казанлък на постройка на бул. „ 23 Пехотен шипченски полк ”. Плочата ще бъде сложена на постройката, където преди 100 години е основано първото лютиерско ателие в Казанлък. Предложението е на Инициативен комитет, който с изключение на лютиери, включва и общественици. В Общинския съвет е импортирана и подписка в поддръжка на предлагането, която е подкрепена от над 600 казанлъчани.
Плочата ще бъде направена със средства на лютиерите в Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР