Казанлък. Кулминацията на програмата в Празника на розата е на

...
Казанлък. Кулминацията на програмата в Празника на розата е на
Коментари Харесай

Стара Загора: Три шествия и осем ритуала розобер и розоварене предвижда програмата на Празника на розата тази година

Казанлък. Кулминацията на програмата в Празника на розата е на 1,2 и 3 юни, когато ще бъде тържественото коронясване на кралица Роза, на което ще и бъде връчен ключът на Казанлък от кмета Галина Стоянова. Това сподели за Радио „ Фокус “ Сребра Касева, шеф – кабинет на кмета. Тя разясни, че на коронясването в концертната стратегия ще вземат присъединяване Любо Киров и Маргарита Хранова. На 2 юни след тържествената заря – инспекция пред казанлъчани ще се показа отбор „ Българе “.
В неделния ден на 3 юни след празничния розобер в градините край Казанлък ще се състои празничното дефиле, което тази година е под надпис „ Мъдростта на розата “. В него обичайно ще вземат участие читалищни групи, сформира, учебни заведения, детски градини. В шествието ще се включат и сформира от други градове. Във фестивалната стратегия има и още две шествия. Едното е шествие на мажоретните сформира на 25 май, след което ще се организира и мажоретен фестивал. Ще има и шествие на розоберачките на 26 май с присъединяване на танцьори – участници в националното надиграване „ Тъпан бие, хоро се вие “. На 1 и 2 юни ще се състои и шествието „ Пъстра фиеста “ с присъединяване на сформира, участници в Международния фолклорен фестивал. За фестивала има декларирани участия от Гърция, Унгария, Китай, Италия, Сърбия, Румъния, Македония, Южна Корея и Алжир.
За туристите е планувано пресъздаване на ритуалите розобер и розоварене в осем обитаеми места на общината. В програмата има доста състезания, изложения, пъстър базар, обичайна Улица на занаятите, Фестивал на виното „ Розе “, спортни прояви тематично свързани с казанлъшката роза.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР