Казанлък. Кметът Галина Стоянова и нейният екип обсъдиха Бюджет 2022

...
Казанлък. Кметът Галина Стоянова и нейният екип обсъдиха Бюджет 2022
Коментари Харесай

Кметът Галина Стоянова и нейният екип обсъдиха Бюджет 2022 с представители на синдикатите в Казанлък

Казанлък. Кметът Галина Стоянова и нейният екип разискаха Бюджет 2022 с представители на синдикатите в Казанлък, оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък . Преди това параметрите на бюджета бяха разисквани с политическите групи в Общинския съвет. Разговорите бяха избрани като предварителни, поради упования държавен Бюджет 2022. Участниците в срещата разискаха благоприятни условия за нарастване на работните заплати и обществените придобивки на всички общински чиновници и второстепенни разпоредители към локалния бюджет. Бе обрисувана обща визия да не се разделят обособените групи по действия. Бе разисквана опцията, в случай че има нарастване на минималната работна заплата в страната да се подтиква нарастване и с общински средства, с цел да не се допусне дисбаланс.

Сред разискваните тематики бе и такса Битови боклуци за жителите, която ощетява локалния бизнес. След отчисления и такса за депониране на отпадъка, на фона на нараснали санкции и такси, действително не остават средства за повишение на качеството на услугите към жителите и закупуване на нова сметосъбираща техника.

Предвид отпуснатите в допълнение средства с министерко разпореждане на Община Казанлък, ресурсът за здравните заведения е гарантиран за поправки, съоръжение, запплати, обществени придобивки и храна.

Страните в диалозите препотвърдиха да продължат и през 2022 година обществени стратегии на Община Казанлък като поддръжка за новородени деца, двойти с репродуктивни проблеми, млади медицински специализанти, вероятно – с опция за нарастване на отпусканите средства.

Синдикалните представители и екипът на кмета бяха безапелационни, че налози и такси няма да се подвигат и показаха обща вяра за решение на енергийната рецесия на национално равнище.

Синдикалистите показаха мнение срещу съкращения в локалната администрация и я дефинираха като оптимална като състав за работа. Те се оповестиха и срещу нулирането на нарастването на работните заплати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР