Каварна. Военно-историческата възстановка “Защитата на Каварна ще се проведе за

...
Каварна. Военно-историческата възстановка “Защитата на Каварна ще се проведе за
Коментари Харесай

Добрич: 140-годишнината от Каварненското въстание ще бъде отбелязана с грандиозна военно-историческа възстановка на 22 юли

Каварна. Военно-историческата възстановка “Защитата на Каварна ” ще се организира за повторно в добруджанския приморски град, оповестиха от пресцентъра на Община Каварна. На 22 юли от 19:00 часа в парка до спортната зала ще бъдат пресъздадени трагичните събития от лятото на 1877 година. Възстановката е проведена от община Каварна със съдействието на районен клуб „ 46-ти пехотен Добрички полк ” към Национално сдружение „ Традиция “. В пресъздаването на борбите за защитата на Каварна против развилнелите се башибозушки и черкезки орди ще се включат 120 възстановчици със лични оръжия и ушити по достоверни мостри униформи и облекла от епохата. За историческия натурализъм ще допринесат макетни оръдия и ефектна пиротехника. Каварненци и посетители на града ще могат да проследят всички съществени епизоди от отбраната на града по време на Руско-турската освободителна война.
Проявите, отдадени на годишнината от Каварненското въстание ще стартират още в 9:00 часа с откриването на музей навън, в който ще бъдат показани оръжия от разнообразни исторически столетия – от Средновековието до наши дни. Посетителите ще могат да се допрян и да се срещнат с разнообразни оръжейни системи. В 9:30 часа ще бъдат поднесени венци на паметниците на Андрей Василев - Амирата и Еранос Ераносян.
На събитието ще участват Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, регионалният шеф на Добричка област Красимир Кирилов, кметове на общини, народни представители.
Община Каварна кани поданици и посетители на града, както и всички родолюбци да участват на военноисторическата възстановка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР