Каварна Детският фолклорен танцов ансамбъл (ДФТА) Бизоне“ към Народно читалище

...
Каварна Детският фолклорен танцов ансамбъл (ДФТА) Бизоне“ към Народно читалище
Коментари Харесай

Детският фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне“ в Каварна е поканен за участие в Летен детски творчески лагер – семинар „Лятна дъга“ 2021 г.

Каварна Детският фолклорен танцов отбор (ДФТА) „ Бизоне “ към Народно читалище „ Съгласие – 1890 “ в град Каварна е поканен за присъединяване в Летен детски креативен лагер – семинар „ Лятна дъга “ 2021 година Това заяви Мирела Флетчър, експерт в отдел „ Информационно и техническо обслужване “ в Община Каварна, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .
„ Бизоне “ дружно с още пет фолклорни ансамбъла ще взе участие в първия стадий на VI Национален обзор на фолклорните ансамбли в град Китен от 15 до 18 август тази година.

Събитието е проведено от Международния съвет на уредниците на фестивали за фолклор и обичайни изкуства CIOFF. Тези прегледи се организират на всеки четири години. „ Бизоне “ от години е член на CIOFF и тази година още веднъж ще се бори, с цел да получи купата „ Представителен отбор “. Тази купа дава правото на ансамбъла да показва България на интернационалните фолклорни фестивали и културни конгреси в чужбина.

В Китен децата от ДФТА „ Бизоне “ ще се показват с 2 танца - „ Добруджански ритми “ и „ Тракийско въодушевление “. Децата ще са 32 на брой, на възраст от 10 до 15 години. Те ще бъдат придружавани от Стоян Господинов, който е гост-хореограф на ансамбъла от 2002 година Кметът на Община Каварна пожелава ползотворна работа и сполучливо показване в първия стадий от прегледа на фолклорните ансамбли в Китен.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР