Кавали от известно време беше тежко болен, а в последните

...
Кавали от известно време беше тежко болен, а в последните
Коментари Харесай

Почина иконата на италианската мода Роберто Кавали

Кавали от известно време беше тежко болен, а в последните дни положението му се е влошило. До последно до него беше неговата спътница в живота - шведката Сандра Бергман Нилсон. Кавали остава шест деца, най-малкият от които е Джорджо на една годинка.

„ С огромна горест през днешния ден споделяме последното си довиждане на нашия създател Роберто Кавали. От непретенциозно начало във Флоренция Роберто съумя да се трансформира в международно прието име, обичано и уважавано от всички “, оповестиха от стилната къща. „ Почивай в мир, ще липсваш и си обичан от толкоз доста, че името ти ще продължи, фар на ентусиазъм за другите и изключително за мен “, сподели още Фаусто Пуглиси в обявата. Пуглиси е креативен шеф в компанията от октомври 2020 година
Реклама
Кавали остава в историята на модата като виртуоз в основаването на тоалети, подобаващи както за алените килими, по този начин и за всекидневието. Кавали беше също по този начин и огромен бизнесмен, адаптиращ се постоянно към измененията в стилния бизнес. Първата си сбирка дизайнерът показва през 1970 година по време на седмицата на модата прет-а-порте в Париж. След това неговото наличие на огромни фешън конгреси е непроменяемо.
Реклама
През 1972 година открива първия си бутик в Сен Тропе. Спечелва си международна популярност с облеклата, въодушевени от природата, по-специално от животинския свят и даже е избран като фешън крал в тази тенденция. Известни са и сбирките му от деним, както и обилните му тоалети, проектирани особено за аления килим на доста церемонии, напомня Българска телеграфна агенция.

Много международно известни модели са дефилирали на подиума за Кавали, като се стартира със супермоделите Наоми Кембъл и Синди Крауфорд. Кавали постоянно е бил в крайник с новостите в света на модата и в изменящите се трендове в стилния бизнес и плод на това е марката Just Cavalli, стартирана в края на 90-те години, под чиято щампа излизат мъжки и дамски облекла, само че също по този начин и аксесоари, слънчеви очила, часовници, парфюми, долни дрехи и бански костюми.

През 2015 година дизайнерът продава стилната си къща на капиталов фонд, а малко по-късно се отдръпва и от поста креативен шеф на марката “Кавали “. Дизайнерът оставя след себе си шест деца от три разнообразни съпруги. Най-малкото му дете - Джорджо - е на малко повече от година. До стилиста в последните дни от живота му, както и в последните 15 години, беше неговата трета партньорка Сандра Бергман Нилсън. От първия си брак със Силванела Джанони Кавали има наследник и щерка – Томазо и Кристиана, а втората му брачна половинка Ева Дюрингер му ражда три деца – Робeр, Ракеле и Даниеле, добавя " Ти Джи ком 24 “.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР