Кава кава (Piper methysticum) е билка с успокояващо или т.нар.

...
Кава кава (Piper methysticum) е билка с успокояващо или т.нар.
Коментари Харесай

Помага ли билката кава кава при лечение на рак?

Кава кава (Piper methysticum) е билка с успокояващо или така наречен седативно деяние. Растението се добива от земите на полинезийските острови (Хавайски, Маркизки, Дружествени острови и пр.).

Жителите в тези места почитат доста храста кава и ценят високо въздействието му. Във Фиджи да вземем за пример формалните церемонии, свързани със обществени, политически или религиозни събития, постоянно протичат с подготвяне и пиянство на чай от кава кава.

Приемът на билката има извънредно благотворно деяние при нарушена функционалност на нервната система. Препоръчва се при умерена степен на тревога.

Екстрактът от корена на кава кава има същия резултат, както използването на псохоактивните субстанции, съдържащи се в таблетките на диазепама, валиума и седуксена.

Положителното в тази ситуация е, че организмът не развива взаимозависимост от билката, като в това време се реализира релаксиращо деяние. Последиците са намалени равнища на стрес в организма, който е измежду главните виновници за раковите болести.

Приготвянето на чай от кава кава или на таблетки с дестилат от корена в продължение на няколко месеца тушира хроничната паника. Кава кава води и до мускулна релаксация. Растението има противовъзпалителен резултат и усъвършенства положението на пикочните пътища. Препоръчва се на дами с мъчителни менструални болки.

 Билка Кава Кава

И въпреки всичко би трябвало да се внимава с честотата на приложимост на кава кава. Съществуват спорни данни за въздействието на билката.

Някои настояват, че коренът води до увреждане на черния дроб. В същото време преди 15 години проучване, извършено от учени от Съединени американски щати, е отхвърлило изказванията за отрицателния резултат от кава.

Храстът може да бъде обработен относително елементарно, той се нуждае от шарена сянка, добре дренирана почва, а корените би трябвало да имат достъп до въздух.

В някои страни по света развъждането от кава кава се контролира поради интоксикиращия му резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР