Kaufland България ще посрещне кампанията Книги за смет“ този уикенд

...
Kaufland България ще посрещне кампанията Книги за смет“ този уикенд
Коментари Харесай

Kaufland България посреща кампанията „Книги за смет” в още четири града този уикенд

Kaufland България ще посрещне акцията „ Книги за боклук “ този уикенд в още четири града в страна – София, Пловдив, Бургас и Кюстендил. Компанията е главен сътрудник на една най-мащабните екологични начинания у нас, която насърчава по едно и също време преработването и четенето за трета поредна година. Всички искащи да разменят пластмасовия си боклук против огромен избор от заглавия, ще могат да го създадат на 5 и 6 юни от 10:00 до 13:00 часа на следните местоположения:  

5 юни, събота:

-        София: паркинг на Kaufland, бул. " Ген. Тотлебен " № 36

-        София: паркинг на Kaufland, ул. „ Филип Аврамов “ № 3

-        Пловдив: паркинг на Kaufland, бул. " Пещерско шосе " 36

-        Пловдив: площад Централен, до Военния клуб 

6 юни, неделя:

-        Кюстендил: паркинг на Kaufland, бул. „ Македония “ № 10

-        Бургас: паркинг на Kaufland, ул. „ Янко Комитов “ № 8 

Деветото следващо издание на самодейността се организира в девет български града в границите на два уикенда през май и юни, като за първи път „ Книги за боклук “ гостува в толкоз градове. Първите пет спирки на акцията бяха в Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Варна и Русе, които посрещнаха самодейността в интервала 15-16 май и събраха стотици искащи да дават своя пластмасов боклук в подмяна на гратис четиво. В рамките на първия уикенд на акцията бяха събрани и рециклирани близо седем тона пластмаса. Велико Търново съумя да събере 2100 кг, следван от Варна с 1640 кг, Русе – 1100 кг, Стара Загора – 880 кг, и Плевен – 730 кг.  

Добре познатият правилник на „ Книги за боклук “ планува всеки, донесъл кг годна за преработване пластмаса, да получи в подмяна книга по желание и отстъпка за щадящи природата артикули на Kaufland в устойчиви опаковки.  

Организаторите предлагат на искащите да се включат в „ Книги за боклук “ да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.  

При провеждането на акцията ще бъдат изпълнени всички епидемиологични разпореждания, като участниците ще бъдат помолени да съблюдават отдалеченост на опашките за предаване на пластмасата и приемане на книги.

Kaulfand България се причислява към идеята на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books в подтекста на за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Компанията ползва в България RЕset Plastic - тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.

В дълготраен проект комерсиалната верига има за цел да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите лична марка.

Традиционен сътрудник на събитието е „ ЕКОПАК България “, които обезпечават контейнери за събиране на пластмасовите боклуци и са ангажирани с извозването, сортирането и предаването за преработване на събрания боклук от акцията. Сред сътрудниците на „ Книги за боклук “ са също Българо-американска кредитна банка, общинa Бургас, община Велико Търново и община Пловдив.  

От първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги. Повече информация за самодейността може да откриете на страницата във.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР