Kaufland България представи своя Доклад за устойчиво развитие, публикуван в

...
Kaufland България представи своя Доклад за устойчиво развитие, публикуван в
Коментари Харесай

Kaufland България отчете добавената стойност на бизнеса си

Kaufland България показа своя Доклад за стабилно развиване, оповестен в края на 2022 година на особено събитие в София, в което участваха представители на медиите и на Неправителствени организации бранша в страната. Компанията обрисува стратегическите тематики за актуалната година.

Документът е направен с експертното подпомагане на denkstatt България и е минал инспекция от самостоятелния инспектор Делойт Одит ООД. Докладът регистрира въздействието на ограниченията, предприемани във връзка с обществото и околната среда за интервала от март 2020 година до март 2022 година и преглежда вижданията на компанията за разбирането и допринасянето за устойчивото развиване.

Ритейлърът регистрира спестени близо 4 000 т въглеродни излъчвания през 2022 година

• 87% е делът в асортимента на веригата от български производители

• 90% от чиновниците са задоволени от изискванията, които компанията предлага
 Снимка 606012
Източник:

" Новият ни Доклад за стабилно развиване е естествено продължение на поредните ни и дейни политики, ориентирани към околната среда и локалните общности. Прозрачността в дейностите ни е изконна част от нашата бизнес нравственос, по тази причина и общественото отчитане е нещо напълно естествено за Kaufland.

Докладът показва какво сме създали до тук и ни оказва помощ да очертаем стратегическите ни тематики за тази и идващите години. Ще продължим да работим предпочитано за повишение на енергийната си успеваемост и понижаване на въглеродните излъчвания от активността си, както и за задълбочаване на връзката с родните производители и разширение на каузи на български плодове и зеленчуци в магазините ни.

Грижата за децата е също друга от огромните ни тематики за 2023 година ", съобщи по времзе на представянето основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.
 Снимка 606014
Източник:

" Kaufland е образец за това каква би трябвало да е ролята на огромния бизнес в обществото. Разработването на отчети за резистентност демонстрира лидерско отношение по тематиката и задава стандарт. Убеден съм, че по-доброто бъдеще за всички е точно в взаимната работа сред бизнеса и неправителствения бранш ", акцентира по време на изявлението си в границите на събитието и ръководещият сътрудник на denkstatt България и специалист по стабилно развиване - Боян Рашев.

Климатично влияние и понижаване на потреблението на пластмаса

Сред стратегическите тематики в отчета са ограничение на отрицателното влияние върху климата и намаляването на потреблението на пластмаса. В резултат на другите ограничения, ориентирани към повишение на енергийната успеваемост, през 2022 година ритейлърът е икономисал близо 4 000 т въглеродни излъчвания.

През 2023 година приоритет за Kaufland България продължава да бъде модернизацията на магазините им, като тази година следва модернизиране на 9 хипермаркета в цялата страна, инсталиране на фотоволтаични системи на всички нови магазини, възобновяване на хладилното съоръжение и увеличение на устойчивия подбор.

Родно произвеждане

Като предпочитано е заложено и изкупуването на родната земеделска продукция. През 2022 година чиста стойност на поддръжката на Kaufland към българските земеделци за 2022-а надвишава 32 милиона лв..

През 2023 година ритейлърът продължава да развива партньорствата си с български производители и да уголемява продуктовата си гама, като усилва броя на договорите за авансово изкупуване на български плодове и зеленчуци, уголемява каузи на български плодове и зеленчуци в магазинната мрежа и усилва броя на артикули от родната лична марка " Брей! ".

Миналата година Kaufland се наложи като единственият ритейлър, който държи да сертифицира артикули и процеси от работата си. През 2023 година узаконяването остава фокус за бизнеса, като през януари т.г. компанията получи интернационален документ за качество TÜV AUSTRIA, с който се подсигурява, че каймата и месото от личните му марки " Брей " и " Шеф месар " дават отговор на 150 критерия за качество.
 Снимка 606015
Източник:

Обществен ангажимент и грижа за децата

В резултат на другите ограничения и начинания, ориентирани към децата, през 2022 година Kaufland България получи документ " Компания другар на детето " от Национална мрежа за децата. Отличието се връчва на компании, които развиват сполучливи политики в изгода благосъстоянието на децата и които основават подкрепяща среда за своите чиновници с деца и техните фамилии.

През 2023 година грижата за децата продължава да бъде главен приоритет за водача в модерната търговия, като той ще продължи самодейността си за създаване на общински просветителни детски площадки Kuniboo, ще осъществя разнообразни просветителни акции, ориентирани към деца и младежи в партньорство с разнообразни университети и организации като WWF, Българската педиатрична асоциация, Държавен куклен спектакъл - Варна и други.

През докладвания интервал веригата отбелязва 15 години на българския пазар, регистрира годишен оборот от 1.9 милиарда лв. (за 2021 г.), доближава 87% дял на продуктите в асортимента от български снабдители, започва личните национални линии " Брей! " и " Шеф месар " и за следващ път се сертифицира като Топ Работодател от " Top Employers Institute ".

Компанията затвърди позицията си на един от най-големите работодатели в страната с над 6100 чиновници, стана " Най-зелената компания " в България (за 2020 г.) и сполучливо преодоля провокациите, свързани с Covid-19.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР