Къци Вапцаров се изненада доста неприятно наскоро, след като установи,

...
Къци Вапцаров се изненада доста неприятно наскоро, след като установи,
Коментари Харесай

Къци Вапцаров обвини Дисни и Пиксар в плагиатство на негов филм

Къци Вапцаров се изненада много неприятно неотдавна, откакто откри, че фирмите " Дисни " и " Пиксар " са създали филм по негова концепция.

Става дума за анимацията " За душата ", която разказва история с прекалено много сходства с историята от дипломния план на тв водещия  " Добре пристигнали на Земята ".

" История, много близка до тази в дипломния ми филм " Добре пристигнали на Земята ", който най-малко три пъти беше по фестивали в Щатите. История, по която написах пълнометражен сюжет и аплайвах преди към шест години в НФЦ, само че не беше утвърдена. Ако беше се случило, преди няколко години щяхме да имаме сходен филм.

Радвам се, че най-малко концепцията ми е била почтена за " Дисни "  и " Пиксар ". " Вследствие на случай, душата на Джо е разграничена от тялото му и пренесена до " Семинар за душата "  – център, в който душите първо развиват своите ползи и пристрастености и след това се насочат към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало прекомерно късно, Джо би трябвало да работи дружно с другите души, които се образоват ". Ще го виждам с голямо наслаждение ", написа Къци Вапцаров в персоналния си фейсбук профил и не икономисва разочарованието си.

Засега той няма намерение да си търси правата в съда, а разочарованието му е най-вече насочено към НФЦ, защото от там не са одобрили плана му.

В дипломния филм на Къци вземат участие София Бобчева, Христо Терзиев и Светослав Ганчев. Терен за фотосите дава София, а продължителността е към 25 минути.

Анимацията " За душата "  пък е основана от създателя на хитовите рисувани ленти " Таласъми ООД "  и " Отвътре на открито " - Пийт Доктър, който е и повторен притежател на " Оскар ", написа " Монитор ".

Филмът наблюдава историята на музикалния преподавател Джо Гарднър. Неговата огромна обич е джазът. Вместо да живее в името на своята пристрастеност обаче той се отдава на рутината. И тъкмо когато наподобява, че Джо най-сетне ще реализира фантазията си да свири на сцена, една неверна стъпка го изпраща във фантастично място, където ще открие какво дефинира това, което сме – нашата същина, темперамент, ползи и фантазии. И какво в действителност значи да имаш душа и да я слушаш.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР