Католическата църква от днес предоставя прошка за греховете на вярващите,

...
Католическата църква от днес предоставя прошка за греховете на вярващите,
Коментари Харесай

Ватикана опрощава греховете на поразените от вируса

Католическата черква от през днешния ден дава амнистия за греховете на вярващите, изумени от ковид. Декрет, оповестен от Ватикана, обгръща също и здравните служащи, и тези, които се молят за тяхното богатство. Роднините, които се грижат за болните членове на фамилията, също могат да бъдат простени.
Условията включват болните да произнасят избран брой молебствия или да означават значими празници от разстояние. Онези, които се молят за положителното положение на полагащите грижи, би трябвало също да почетат Библията „ най-малко за половин час “, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Указът е публикуван ден, откакто Италия изпревари Китай по най-вече смъртни случаи в резултат на ковид. Пандемията е умъртвила над 3 400 души в средиземноморската страна. Самият град Ватикана удостовери една зараза. Папа Франциск бе тестван за вируса като защитна мярка, откакто предишния месец бе чут да кашля. Ватиканът до момента не е удостоверил или отрекъл, само че неведнъж бе очебийно, че 83-годишният понтиф няма COVID-19.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР