Католическата общност у нас също е в трепетно очакване на

...
Католическата общност у нас също е в трепетно очакване на
Коментари Харесай

В навечерието на Рождество Христово гостуваме на Йосиф и Мария от град Раковски

Католическата общественост у нас също е в трепетно очакване на Коледа. В навечерието на Рождество Христово екипът ни гостува на Йосиф и Мария от град Раковски. За семейство Зенкови църквата е мястото, което може да сплоти хората и да почувстват, че вярата е жива.

В четири следващи недели католическата черква се приготвя за посрещането на Рождество Христово. Това е по този начин нареченото адвентно време - време, през което да осмислим ролята на Исус в нашия живот.
Мария Зенкова: „ Ние сме с особена наслада в сърцата. Такава, каквато чака от нас Исус, поради това че той ще се роди, поради това че ще пристигна и ще ни избави.
За семейство Зенкови от Раковски празникът не е обвързван толкоз с отрупаните трапези, колкото с отварянето на сърцата.
Йосиф Зенков: „ Не единствено с храна живее човек. Важно е словото Божие. Добрите ни каузи, положителните ни слова, положителните планове. “
Според Йосиф и Мария техните имена са знак на раждащата се вяра за избавление, само че и носят огромна отговорност.
Мария Зенкова: „ Нашата щерка се споделя Стела, което на италиански като се изключи че значи звезда, тя символизира и звездата, която огрява пещерата, в която се е родил Спасителят. Какъв е празникът на Исус Христос през днешния ден, какво се е случило? “ Стела: „ Той се ражда. “
Тази вечер доста хора ще изпълнят църквата в квартал „ Секирово “. Там ще са и Йосиф и Мария, тъй като имат вяра, че ще имат своята среща с родилия се Христос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР