Като войник на активна служба Кинг може да изглежда като

...
Като войник на активна служба Кинг може да изглежда като
Коментари Харесай

САЩ отказа да обяви задържания в КНДР войник като военнопленник. Какво означава това?

Като боец на дейна работа Кинг може да наподобява като военнопленник, като се има поради, че Съединените щати и Северна Корея механически остават във война. Корейската война от 1950-53 година приключва с помирение, а не с кротичък контракт. Но фактори, в това число решението на Кинг да премине в Северна Корея по лична воля, в цивилно облекло, наподобява са го лишили от този негов статут. 

Припомняме, че той трябваше да бъде върнат в Съединени американски щати, където да се изправи пред дисциплинарно произвеждане, само че избяга и се сля с група туристи на границата на Южна Корея и самичък прекоси територията на КНДР. 

Говорител на Пентагона отхвърли да разяснява статуса на военнопленник на Кинг, само че сподели, че целта на министерството на защитата е да го върне вкъщи и работи за постигането на това посредством всички налични канали.

Съединените щати към момента имат опция да нарекат Кинг военнопленник. Официален представител на Съединени американски щати съобщи пред " Ройтерс ", че няма дефинитивно решение и че мнението на Съединени американски щати за статута на Кинг може да се промени при съществуване на повече информация по случая. 

Досега Пентагонът разказва формалния статут на Кинг като " AWOL " или " отсъстващ без позволение ". Той автоматизирано ще бъде разгласен за беглец след 30 дни, както допускат военните разпореждания.

Военнопленниците са предпазени от Третата Женевска спогодба, подписана от КНДР и Съединени американски щати. Това съглашение в детайли разказва стандартите за отнасяне на пленници, като подсигурява всичко - от задоволително медицински грижи и достъп на Червения кръст до способността на пандизчиите да изпращат известия до фамилиите си. 

Не е ясно дали етикетирането на Кинг като военнопленник би трансформирало отношението на изолираното севернокорейско държавно управление към него. Пхенян, който продължава да създава нуклеарни оръжия в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации, неведнъж демонстрира, че не желае да бъде привързан от интернационалното право.

Кинг, който се причисли към армията на Съединени американски щати през януари 2021 година, е служил като кавалерийски шпионин в Корейските ротационни сили, част от десетилетния ангажимент на Съединени американски щати за сигурност към Южна Корея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР