Като видях как се споглеждат Нинова и Иво Христов (началник

...
Като видях как се споглеждат Нинова и Иво Христов (началник
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Разбрах кой е писал, че се крадат по 10 млрд. на година


Като видях по какъв начин се споглеждат Нинова и Иво Христов (началник на президентския кабинет и неотдавна ръководител на Стратегическия съвет на държавния глава) ми стана ясно кой ги е писал тези неща, съобщи Борисов.

За "кражбата на 10 милиарда "

Нинова стартира още от вратата с една цифра - крадат на година 10 милиарда Попитах я от кое място идва тази цифра, тя отговори, че в Европа се говорило. Как, откакто финансовите разноски на година са 5 милиарда лв., разяснява Борисов и добави, че предложил президентът да бъде съдия на финансов спор сред специалисти на двете страни.

Дори аз не бих си разрешил да кажа, че те са крали по 10 милиарда лв. по време на техните ръководства, означи Борисов.

Било гневно пазене на статуквото, кое статукво - ние сме на какъв брой години, а на какъв брой е столетницата, посочи Борисов в отговор на думи на Нинова след съвещанието, че на КСНС станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти.

За европейската прокуратура и Кьовеши

Борисов се впусна в отговор и на друго обвиняване на Нинова - за гласуването на кандидатурите за европейски прокурор. Както е известно някогашният основен прокурор на румънската Национална дирекция за битка с корупцията (НДБК) Лаура Кьовеши стана предпочетеният от Европейския парламент претендент за основен прокурор на Европейски Съюз. Съветът на Европейски Съюз обаче избра френския прокурор Жан-Франсоа Бонер и защото основният прокурор на Европейската прокуратура би трябвало да бъде назначен по общо единодушие на двете институции, сега текат договаряния сред тях.

Европейският съвет (има поради лидерите) не се е занимавал, не е дал своя вот за кандидатура, а по-добре Нинова да се обърне към нейните сътрудници - социалистическото държавно управление на Румъния, нейната колежка министър председател на страната, и да ги пита за какво са срещу кандидатурата на Кьовеши и за какво й лишиха правото, съобщи Борисов и добави, че няма нищо персонално срещу нея и не се бърка.

Миналата седмица Нинова попита посредством фейсбук Борисов за какво "Съветът на Европейски Съюз е срещу, включително и България. Защо, господин министър председател? Страх?.

"Поне на открито не се излагаме "

Борисов изрази удовлетворение, че прзидентът постоянно кани министри при визитите си в чужбина - "те му провеждат бизнес форумите, прелестно минават ". Поне за наслада в чужбина не се излагаме ". "А като пристигна тук, споделя, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте ", сподели Борисов.

"Къде е заровено кучето "

Искат да има нов антикорупционен закон и шефът на комисията да се назначава от президента, съобщи Борисов по отношение на настояването на Нинова за ново законодателство против корупцията и нови лица в битката против нея.

Борисов подхвана и тематиката "Апартаментгейт ", като подсети, че е санкционирал Цецка Цачева, като не й е разрешил даже да се върне в Народното събрание, грубо санкционирал и Цветан Цветанов. "Заради "Апартаментгейт без още да са се произнесли институциите, коя друга партия го е правила...?, попита министър председателят и водач на ГЕРБ. Председател на ПГ, на комисия, депутати, какъв брой си отпътуваха от ГЕРБ...Министър един, втори зам.-министър, единствено по този случай. Сега ревизира прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР