Като цяло този бюджет не е революционен, а продължава политиките,

...
Като цяло този бюджет не е революционен, а продължава политиките,
Коментари Харесай

Асен Василев: Този бюджет не е революционен, а продължава добрите практики

" Като цяло този бюджет не е революционен, а продължава политиките, положителните практики, почнали последните няколко години ". Така финансовият министър аргументира проектобюджета на страната за тази година пред Народното събрание.

По думите му той дава отговор на упованията и на работодателите, и на синдикатите в огромната им част. 

Депутатите разискват на първо четене проекто-сметката на страната за 2023 година и удължиха съвещанието си до гласуването на проектобюджета.

Минималната работна заплата е разчетена при 780 лева, а в средносрочен проект от 1 януари следващата година тя ще се пресмята като 50 % от междинното заплащане за страната, посочи Василев.

Според него този бюджет разрешава България да има устойчиви обществени финанси, да бъдат направени вложения в цялостния размер без ограничавания, да не бъдат ограничавани и уговорките за подписване на контракти. 

Приходната част е изпълнима, въпреки и леко напрегната, разходната разрешава естественото действие на всички държавни системи, да не бъдат намалявани обществените разноски и придобивки, и най-важното - да покажем, че може да се организира естествена европейска политика без това да заплашва обществените финанси, уверен е финансовият министър.

Въпреки всички разноски, съумяваме към този момент трета година да стоим в три процентов недостиг, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР