Като цяло кондензационните ТЕЦ осигуряват около 40 % от необходимостта

...
Като цяло кондензационните ТЕЦ осигуряват около 40 % от необходимостта
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ осигурява между 8 и 10 % от консумацията на електроенергия в България


Като цяло кондензационните Топлоелектрическа централа обезпечават към 40 % от нуждата на електрическа енергия в България. Така да вземем за пример на 17 юли присъединяване им в електроенергийната система е от порядъка на 2158 MW или 39,53% съгласно формалните данни. Основно това се дължи на централите в Маришкия басейн.

Производството на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ за от началото на декември 2017 година до края на месец март 2018 година е в размер 999 Gwh. Това съставлява 8 % от потреблението на електрическа енергия в България за посоченото време.

Месецът с исторически най-високо произвеждане на централата на ЕЙ И Европейски Съюз в Гълъбово е януари 2017г. Производството тогава, съгласно данните е 404 770MWh, което е приблизително 91% натоварване на мощностите на централата за месеца.

Тогава през най-студените дни от 9-и до 12-и, централата е работила със приблизително натоварване 97%. Отделно месечното произвеждане се равнява на 10% от потреблението на електрическа енергия в България за същия месец.

Централата обезпечава към 5 % от конфигурираната енергийна мощ на страната, като техническите и параметри дават опция за огромна еластичност – опция за бързо балансиране, като в границите на 6 минути може да натоварва мощностите си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР