Като трудна, но успешна за община Монтана определи изтеклата година

...
Като трудна, но успешна за община Монтана определи изтеклата година
Коментари Харесай

Златко Живков: 2021 г. беше трудна, но успешна за община Монтана

Като сложна, само че сполучлива за община Монтана дефинира изтеклата година кметът Златко Живков.
Приходите от локални налози и такси са нарастнали до 10.4 милиона лв., при 9.1 милиона през предходната година. Това се дължи на усилената акция за събиране на остарели отговорности - близо 2 милиона лв.. Така бюджетът на община Монтана, дружно със средствата от европейско финансиране, ще стигне рекордна рамка от 80 милиона лв. в края на тази година.
В изказването си пред публицисти кметът Живков подчертава върху обществената активност на общината и най-много усилената работа на Домашния обществен патронаж. Осигуряване на обяд и грижи в домашна среда употребяват близо 1000 души в града и селата на Монтана. Още близо 500 са потребителите на другите услуги на общината в обществени комплекси и по асистентски стратегии.
Най-важните европейски планове за Монтана са по стратегиите „ Околна среда” и „ Лайф” за възстановяване качеството на атмосферния въздух. До в този момент 270 семейства са подменили отоплителните си уреди от твърдо на екологично гориво. До 2023 се чака те да доближат 550.
През тази година са стартирани и обилни планове по оперативна стратегия „ Региони в растеж” в културна и обществена инфраструктура. Това са плановете за съществена реорганизация на постройката на читалище „ Разум” и за ремонт на 22 обществени жилища. Крайният период на осъществяването им е през идната година. Ремонти са направени и на съвсем всички здания на детски ясли, градини и учебни заведения, заключи Живков.
По програмата за трансгранично съдействие се работи по план за развиване на спортната инфраструктура – стадион село Николово.
Дългоочакваният ремонт на централния площад „ Жеравица” ще стартира още при започване на 2022. През нея се чака и прогрес и по построяването на младежкия център, финансиран по исландската стратегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР