Като родител, като потребител, като министър не мога да приема,

...
Като родител, като потребител, като министър не мога да приема,
Коментари Харесай

Павлова: Двойният стандарт при храните в ЕС е дискриминация, това е недопустимо

Като родител, като консуматор, като министър не мога да приема, че в млякото за нашите деца има в пъти по-малко калций, на половина калий и на половина по-малко фосфор. Какво мляко пият тогава нашите деца? И мотив за двойния стандарт при храните в Европейски Съюз не може да е националният усет! “

Това съобщи министър Лиляна Павлова при откриването на интернационалната конференция от календара на Българското председателство  " Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз – да сложим казуса на масата “, която се организира през днешния ден под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Организатор на форума е националният омбудсман Мая Манолова в партньорство с Министерство на земеделието, горите и храните, Министерство на стопанската система и Министерство на здравеопазването.

Министър Павлова уточни още: " Днешният конгрес ни сплотява в една обща идея - да потвърдим още един път, че Европейски Съюз е съюз на равни и че не може да има разделяне на второкласен консуматори. Това тъждество се показва във всяко едно отношение, в това число и в качеството на храните, които използваме ние и нашите деца “. Министър Павлова добави, че изследванията няма да се лимитират до храните, а ще се изследват всички останали артикули, които използваме -като козметика, перилни препарати и други Защото двойният стандарт се потвърди.

" Фактите демонстрират следното: 42 % от тестваните артикули у нас се продават на доста по-висока цена спрямо аналозите им в Австрия, Италия, Германия и Чехия. Говорим за нараствания до 87% за една и съща стока! Това е нещо извънредно неприемливо. Това е безапелационна дискриминация, това е неуместно и неприемливо “, съобщи министър Павлова.

Проблемът с двойния стандарт при храните в Европейски Съюз е една от тематиките с най- висока заинтригуваност за българите, по тази причина и Българското държавно управление, и Българското председателство поставят всички старания за решаването му, акцентира министър Павлова. А задачата е да няма второ качество стандарти и да не позволяваме продуктите за България да бъдат на тройно по-високи цени. " Тези проблеми могат да бъдат решени със законодателната самодейност на Европейската комисия – " Новият търговски механизъм за потребителите “ и по този начин по-скоро ще се постави завършек на казуса " двоен стандарт “ като се вкара единно законодателство с единни стандарти и строги наказания “, сподели още министър Павлова на интернационалния конгрес. В него присъединяване взеха също вицепремиерът Томислав Дончев, министрите Емил Караниколов, Румен Порожанов и Кирил Ананиев, дружно с близо 200 участници от Европа.

" В края на форума конференцията ще излезе със финален документ от името на Българското председателство и Европейската комисия, с който да създадем безапелационна поръчка за идващите стъпки за отстраняването на двойния стандарт. Вярвам, че ще се обединим към решенията в името на всички европейски консуматори “, приключи министър Павлова изявлението си при откриването на форума.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР