Като правилна, но закъсняла кметът на София Йорданка Фандъкова оцени

...
Като правилна, но закъсняла кметът на София Йорданка Фандъкова оцени
Коментари Харесай

Фандъкова: Реакцията на Цветанов закъсня, аз бих напуснала всички управленски позиции

Като вярна, само че закъсняла кметът на София Йорданка Фандъкова оцени оставката на Цветан Цветанов от управническите позиции в ГЕРБ и съобщи, че в тази обстановка тя би си тръгнала от значимите управнически позиции.

Ето какво още сподели тя в изявление за " Нова телевизия ", което провокира интерес и по време на провелата се през днешния ден конференция на ГЕРБ, на която заместител - ръководителят на партията Цветан Цветанов показа слогана им за идните избори за Европейски парламент, след което отхвърли да разяснява изявлението на Фандъкова.

В началото на диалога тя съобщи, че абсурдът с жилищата се отрази тежко на ГЕРБ и добави: " Съгласна съм и с думите на премиера, който сподели: " Отвратихме хората ". За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите. Те към този момент не имат вяра на думи, не имат вяра даже и на инспекции. "

Според нея всички в партията би трябвало да положат, с цел да спре рецесията на доверие. " Това става единствено с признание на неточности и вдишване на отговорност. Това е принцип и аз считам, че е верен принцип, тъй като това в действителност е носене на отговорност. В този случай отговорността беше сериозна и приета. "

По мотив резултатите от проучване на " Алфа рисърч ", съгласно което доверието в институциите е паднало дотолкоз, че се приближава до равнищата на това към държавното управление на Пламен Орешарски и разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е под един 1%., тя добави, че ГЕРБ е получил урок, а предизборната акция занапред следва.

На въпроса за какво " от името на морала " Цветан Цветанов подаде оставка от Народното събрание и дали от името на същия този морал остана в партията, тя отгооври: " Моралът не може да бъде друг. Моралът е един и същи. Отново ще кажа, че за мен това, че подаде оставка от политическите позици, беше вярно, само че сигурно би трябвало да се дават пояснения на хората. Може би дори беше малко закъсняла реакция. Дълго време нямаше отговор за обществото, само че като цяло постъпката беше вярна, само че малко закъсняла. "

Причината за оставането му в партията тя отдаде на идните европейски избори: " Вероятно аргументите са организацията, наближаващите избори. Със сигурност той има доста сериозен престиж измежду всички. Ако питате мен дали аз бих постъпила по този начин, аз ще ви кажа не.

На уточняващия въпрос " Щяхте да си тръгнете от партията? " тя отговори: " От значими управнически позиции, да. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР