Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Китай

...
Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Китай
Коментари Харесай

Фон дер Лайен алармира: Всяка оръжейна помощ на Китай за Русия ще навреди сериозно на отношенията ѝ с ЕС

Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Китай има голяма отговорност във връзка с построеното от десетилетия другарство с Русия, с цел да използва своето въздействие и да насочи доста ясно обръщение, съобщи фон дер Лайен. Тя сподели, че разговаряла по въпроса с президента Си Дзинпин:

" Подчертах по време на днешните ни диалози, че заставам твърдо зад мирния проект на президента Зеленски. Също по този начин приветствах някои от правилата, които Китай посочи по въпроса за нуклеарната сигурност и намаляването на риска, по-точно срещу нуклеарните закани и използването на нуклеарно оръжие.

 

Също по този начин ние разчитаме Китай да не доставя никакво оръжие - директно или непряко - на Русия. Всички знаем, че въоръжаването на агресора е в прорез с интернационалното право. И това доста ще навреди на връзките ни ". 
 
 
Фон дер Лайен добави, че комерсиалният баланс сред Европейски Съюз и Китай е извънредно делабансиран и съглашението за всеобхватна търговия сред двете страни би трябвало да се преразгледа.

 

" Земеделски артикули и здравна инсталация имат огромни проблеми да стигнат до китайския пазар ", акцентира тя. Според нея вярната тактика е не да се отстрани обвързването сред двете стопански системи, а рисковете от него. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР