Като поредна лъжа определи председателят на АБВ Румен Петков твърдението

...
Като поредна лъжа определи председателят на АБВ Румен Петков твърдението
Коментари Харесай

Румен Петков: Един Литмус лъже безобразно и безпардонно, че цените на тока за бизнеса у нас са едни от най-ниските в Европа

Като поредна неистина дефинира ръководителят на АБВ Румен Петков изказванието на премиера в оставка Кирил Петков, че „ цените на тока за бизнеса у нас не престават да са едни от най-ниските в Европа “.
  Румен Петков Снимка: фейсбук
По мотив изказването на министър-председателя на съвещанието на Министерския съвет Румен Петков във фейсбук уточни серия от обстоятелства, от които е ясно, че в действителност цената на електричеството у нас в действителност е една от най-високите в Европа:

„Един вид лъже безобразно и безпардонно. Потресаващото е, че няма медия, която да го попита – за какво лъжеш толкоз, бе лъжец? Смайващото е, че има хора, които са подготвени да се изправят до подигравка, като Кирил Петков. Или Просто Киро – литмус за шикалкавене, за шарлатанство и нахалство. Днес този Литмус разгласи, че цените на тока за бизнеса у нас не престават да са едни от най-ниските в Европа. Бърза и дори не изключително задълбочена инспекция за цените на тока сподели верността на това изказване:

БЪЛГАРИЯ – 303 евро за мегаватчас
ШВЕЦИЯ – 45 евро за мегаватчас
ПОЛША – 159 евро за мегаватчас
НОРВЕГИЯ – 148 евро за мегаватчас
ПОРТУГАЛИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИСПАНИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИРЛАНДИЯ – 277 евро за мегаватчас
ДАНИЯ – 227 евро за мегаватчас“
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР