Като особено важен в бъдеще се очертава европейският транспортен коридор

...
Като особено важен в бъдеще се очертава европейският транспортен коридор
Коментари Харесай

Министър Караджов: Ако не изградим бързо пътя Видин-София, трафикът ще ни заобиколи

Като изключително значим в бъдеще се обрисува европейският транспортен кулоар „ Ориент – Източно Средиземноморие “, заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов при присъединяване си в полемиката „ Свързани Балкани “.
Той начерта новите и към този момент започнатите стратегически инфраструктурни обекти, по които ще работи, с цел да има България същинска съгласуваност със прилежащите страни и с Европа.
Идеята е от Видин до Монтана да се построи автомагистрала, която да премине през тунел под прохода „ Петрохан “ до София и оттова по Автомагистрала „ Струма “ да се стига бързо до Солун, който е основно пристанище в Егейско море.
„ Затова в случай че България не построи бързо сектора от Видин до София, а Румъния магистралното трасе на своята територия, двете страни могат елементарно да бъдат заобиколени и да изгубят доста в транспортно отношение “, разяснява вицепремиерът.
Той очерта и периодите за завършването на започнатите инфраструктурни обекти. Първи, през 2027 година, ще бъдат подготвени скоростният път Видин - Ботевград и Автомагистрала „ Хемус “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР