Като организация в обществена полза, ще сезираме всички международни компетентни

...
Като организация в обществена полза, ще сезираме всички международни компетентни
Коментари Харесай

Асоциацията на бащите се оплака от България заради преките вреди, които нанася на децата

Като организация в социална изгода, ще сезираме всички интернационалните способени органи за директно нарушение правата на децата и нанасянето на директни вреди от страна на страната България, както и цялостното неуважение от нейна страна на интернационалното право и стандарти във връзка с децата в България. Това разгласи в свое отворено писмо Асоциацията на бащите в България.
Неправителствената организация се възмути поради медийния звук по отношение на случаите на отнети деца от норвежките обществени служби и даде образец за какво - поради случая на Атанас Марио Милушев. Милушев е татко който макар правосъдните решения, постановени от българския съд, към този момент 10 години не може да види детето си. Срещу майката на детето му, има издадена Заповед за незабавна отбрана по Закона за протекция от домашно принуждение, бащата разполага с уверение по Регламент 2201/2003 и всички прилежащи документи за осъществяване на постановения и краен правосъден акт на Софийски областен съд. Въпреки всичко това, до този миг реакция от институцийте на страната България няма, споделят от Асоциацията.
" Недопустимо е страната България да е наказана от Съда по Правата на Човека в Страсбург по редица каузи за нарушение на фундаменталните човешки права за правото на фамилен живот, да взима отношение по какъвто и да е проблем отвън територията си.

Недопустимо е цялостното неуважение и несъблюдение на правосъдните решения на самата страна България и цялостното неуважение на Европейското законодателство по Регламенти, което е безусловно обвързване по Договор за функционирането на Европейския съюз за всяка страна членка.

Обръщаме се към всички национални и интернационалните институции с вярата, че правата на децата ще бъдат опазени, като неизпълнението на правосъдните решения за режим на персонални връзки ще е казус а не порочна процедура ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР