Като начало е добре да знаете, че бананите съдържат много

...
Като начало е добре да знаете, че бананите съдържат много
Коментари Харесай

Ползите за здравето, ако ядете банани всеки ден

Като начало е добре да знаете, че бананите съдържат доста значими хранителни субстанции и са измежду най-популярните плодове в света. Бананите съдържат витамини А, В6, С и Е, а също така съдържат минерали като калий, калций, магнезий, фосфор и селен. Нуждаем се от калций и магнезий, с цел да имаме здрави кости и да не страдаме от бодърствуване.

Проучванията демонстрират, че селенът е обвързван с предварителна защита на рак и проблеми с щитовидната жлеза. Калият е от значително значение за действието на човешките и растителните и животинските кафези. Може би най-вече ще ви заинтересува информацията, че в един банан има единствено към 100 калории, малко протеин и няма мазнини. Ето какво значи за вашето здраве, в случай че ядете по един банан всеки ден, както оповестява Ordinacija.hr, представен от Actualno.com.
Съдържат хранителни субстанции, които управляват кръвната захар
Богати на пектин, те могат да управляват кръвната захар след хранене и да понижат възприятието на апетит. Освен това цената на гликемичен показател е към 30 за зелените банани и към 60 за узрелите, което значи, че няма да провокират скок на кръвната захар след потреблението им. Това не важи за хората с диабет, които не би трябвало да ядат доста узрели банани, а в случай че го вършат, би трябвало да наблюдават положението си. Фибрите, които се намират в бананите, сигурно ще подобрят храносмилането.

Те оказват помощ при загуба на тегло
Никое изследване до момента не е удостоверило, че бананите повлияват на загубата на тегло, само че защото те имат няколко съставки, които сигурно могат да оказват помощ, те въпреки всичко се причисляват и към това. Като се има поради, че бананът има малко калории и ще ви остави сити за дълго време, елементарно е да се допусна, че те не е храна за угояване. Фибрите, които също съдържа, са свързани със загуба на тегло в няколко изследвания. Бананите, които към момента не са изцяло узрели, съдържат също нишесте, което ще ви подсигурява липса на огладняване.
Те поддържат сърцето крепко
Известно е, че бананите съдържат калий, само че знаете ли, че те могат да повлияят на здравето на сърцето? Важно е да знаете, че могат и че потреблението на един банан дневно ще отбрани здравето на сърцето ви. Повечето хора не получават задоволително калий в тялото, което може да има директно въздействие върху кръвното налягане и върху разнообразни елементи на сърдечно-съдовата система. Проучванията даже демонстрират, че диета, богата на калий, може да понижи риска от сърдечни болести с цели 27 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР