Като наблюдаващ прокурор по досъдебното производство срещу обвиняемия Васил Михайлов

...
Като наблюдаващ прокурор по досъдебното производство срещу обвиняемия Васил Михайлов
Коментари Харесай

ПРБ за прокуроския син: Недопустимо е някои хора да се чувстват над закона


Като наблюдаващ прокурор по досъдебното произвеждане против обвинения Васил Михайлов от град Перник желая да Ви осведомявам, че Софийска районна прокуратура направи искане до Софийски областен съд мярката за неотклонение на обвинения Михайлов бъде променена от „ домакински арест “ в „ задържане под стража “. Пред съда бяха показани всички доказателства от последните часове, включително информацията от Министерство на правораздаването Министерство на правосъдието и от българските медии, включваща самите изказвания на обвинения. Това съобщи Георги Иванов, наблюдаващ прокурор.

„ Българската прокуратура продължава да бъде последната бариера сред престъпността и българските жители. За нас прокурорите няма значение длъжността на обвинения, родствените връзки или обществения му статус. Единствените значими неща за нас са законите и моралът. Всички са равни пред закона “, съобщи той.

Според него в едно демократично общество е неприемливо съществуването на дефинира лица, които се усещат над закона и които се усещат недосегаеми.

„ Искам да заявя, че в началото на обвинения беше взета мярка „ задържане под стража “, която пет месеца по-късно беше променена в домакински арест по искане на отбраната му. Прокуратурата взима всички нужни ограничения за отбрана на правата и ползите на всички български жители като всички български жители са равни пред закона и актуалното следствие ще бъде завършено допустимо най-скоро, като ще бъде направен и импортиран в СРС обвинителен акт против обвинения Михайлов “, съобщи още той и посочи, че към сегашния миг прокуратурата не е известена по кое време ще бъде обсъждана мярката.

На въпрос дали е правилно, че Михайлов е бил без електронна гривна, той съобщи: „ Към сегашния миг тази информация не е доказана с решителност. Получили сме спомагателни информации от Министерство на правосъдието и предстоят да бъдат получени и спомагателни такива. “

„ Според свидетелски санкции е открито, че е посетил един път питейно заведение наоколо до неговия дом “, добави още той, а също по този начин посочи, че са изискани информации за дейностите на чиновниците, които трябвало да управляват мярката домакински арест.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР