Като кандидат за кмет на община Русе и водач на

...
Като кандидат за кмет на община Русе и водач на
Коментари Харесай

„Движение Гергьовден“ - Русе иска да създаде биоградина за здравословно хранене на деца и социално уязвими 

Като претендент за кмет на община Русе и лидер на листата на „ Движение Гергьовден “ - Русе дружно с останалите претенденти за съветници имамеидея по какъв начин да осигурим здравословна храна за децата в детските градини, споделя кандидат-кметът напартията Кристиян Вълчев.

" Ще поставим старания за стабилно земеделие, като се фокусираме върху произвеждане на плодове, зеленчуци, мед и подправки без потребление на химикали.

Планираме да записваме общината като аграрни производител, като се съобразим с всички законови условия. Този метод ще ни разреши да произвеждаме лична продукция и да я предоставяме за хранене на нашите деца.

Първоначално ще стартираме с овощна градина, която последователно ще я разрастваме с развъждане на разнородни зеленчуци в оранжерии. По този метод ще осигурим продукция с ниска себестойност. Но най-важната цел е да допринесем за здравословното хранене на децата, да намалее броя на затлъстелите и заболели от диабет деца.

Идеята е да се сътвори също и градина за подправки, а след това да записваме общината и като производител на мед.

Ще има опция част от създадените плодове и зеленчуци да се доставят и за домакински обществен патронаж, публичната столова и пенсионерските клубове.

Ангажираме се да внедрим тези сполучливи практики и да укрепваме връзките с общността, насочвайки се към стабилно земеделие и здравословно хранене за всички наши жители. Други общини към този момент сполучливо го направиха, за какво да не бъде по този начин и тук.

Вярваме, че община Русе може да се трансформира в пример за здравословно хранене ", споделят от Политическа партия " Движение Гергьовден ".

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР