Като изключително съдържателен определи разговора си с президента Румен Радев

...
Като изключително съдържателен определи разговора си с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Денков преброи колко депутати има в джоба си за кабинет

Като извънредно изчерпателен дефинира диалога си с президента Румен Радев претендентът на " Продължаваме промяната " за министър председател Николай Денков. Според него основата е била сложена с плана на решение с четирите целта на Политическа партия.

" Той слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задания, които би трябвало да свършим дружно, търсейки болшинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, тъй като за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше концентриран върху тези общи задания ", съобщи Денков откакто Радев му връчи втория мандат за сформиране на държавно управление.
-->
По думите на Денков главните цели са 4 - развиване на новаторска и високотехнологична стопанска система, обезпечаване на националната сигурност, енергийната сигурност по отношение на войната в Украйна и понижаване на неравенствата, достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

" В 14 часа сме поканили всички парламентарно показани политически сили да дойдат на среща за разискване на текста на тази декларация. Досега сме обсъждали с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Целите, които сме сложили са реалистични и сплотяващи. Като изключим " Възраждане ", които имат напълно други показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България, аз чакам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи съвсем без изключение биха могли да поддържат всяка една от тези цели ", добави Денков.

Поясни, че в случай че бъде подкрепена декларацията тя ще остане като документ, който сплотява всички политически сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР