Като изключим бомбастичните изказвания, безспорен е фактът, че тази тема

...
Като изключим бомбастичните изказвания, безспорен е фактът, че тази тема
Коментари Харесай

Филип Димитров: Още процедури за разследване на главния прокурор ще отпушат затлачената система

Като изключим бомбастичните изявления, неоспорим е фактът, че тази тематика от години се върти в писани, послания, недоволства, докладвания и в последна сметка отчети. Така че, решение на този въпрос би трябвало да бъде открито, с цел да не сме непрестанно в режим на обяснение. Да се гласоподава някаква процедура, която добавя съществуващото би било мъдра политическа активност. Доколко това ще бъде направено ловко и правилно в границите на Конституцията, към момента не мога да кажа. Но това е нещо, което визира страната.

 

Това съобщи в „ Денят онлайн ” по NOVA News конституционният арбитър Филип Димитров в отговор на въпрос, пробват ли се депутатите да трансферират „ горещия картоф ” с следствието на основния прокурор към съда.

 

По думите му механизъм за следствие на основния прокурор въпреки всичко съществува. „ В момента, доколкото разбирам, тече някаква инспекция. Това е една от стъпките в развиването на една възможна наказателна процедура. Доколко тя е основателна или не – е напълно различен въпрос. Но явно има сходен механизъм ”, акцентира той.

 

И добави: „ Наличието на някаква спомагателна процедура би било отпушване на една затлачена в продължение на години с цената на големи и целенасочени старания обстановка, в която се намираме пред своите сътрудници от Европейски Съюз ”.

 

„ Свидетели сме на един дискурс в страната, който се води по един изумителен метод. Чухме, че надали не е нарушаване на закона народен представител да беседва с народен представител. Независимостта на която и да било власт, в това число правосъдната, се мери по това съответната институция да не се поддава на внушения, напън или на инструкции. Тя не се мери по това той да не беседва с хора ”, разяснява той изказванията, че е имало „ диалог сред магистрати и политици ” на фона на абсурда с основния прокурор.

 

И беше безапелационен, че: „ В последна сметка – независимостта се мери в неподаването на подстрекателство или напън, а не в нечуването на това, което приказва някой ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР