Като град с подходяща инфраструктура и материална база на добро

...
Като град с подходяща инфраструктура и материална база на добро
Коментари Харесай

София привлича посетители за конгресен и фестивален туризъм

Като град с подобаваща инфраструктура и материална база на положително европейско равнище, София има всички предпоставки да се трансформира в мечтана дестинация за конгресен и фестивален туризъм. Това разгласи шефът на „ Галакси Инвестмънт Груп “ Константин Бояджиев по време на Шестата годишна среща на Националния ръб по туризъм (НБТ), която се организира под мотото „ 2019 година – година на вътрешния туризъм, вложенията и нововъведенията “, която се организира в столичния хотел Хилтън. Участие в самодейността взеха над 150 водачи от туристическия отрасъл, неправителствени организации, представители на законодателната, изпълнителната и локалната власт.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова значимо за града е модернизирането на хотелите и стъпването на нови хотелски марки. Тя уточни, че за интервала 2008-2018 броят на нощувките в столицата се е нараснал с 36%, а броят на непознатите туристи е скочил с 82 на 100. „ Допълнителен плюс на града е съществуването на влиятелни четири и петзвездни хотели, които обезпечават отлични благоприятни условия за провеждането на събития от всевъзможен формат “, сподели Константин Бояджиев. По думите му „ Галакси Инвестмънт Груп има дълготраен опит точно в привличането на огромни интернационалните марки, част от които са хотелите InterContinental Sofia и Hilton Sofia, които са желани от голям брой задгранични посетители на града, дипломати и представители на високопоставени делегации от целия свят “, сподели Бояджиев.

По думите му интернационалните вериги от подобен сан оказват позитивно въздействие върху имиджа на София като туристически бранд, защото те са неговата реклама. Те притеглят своите интернационалните лоялни клиенти тук и демонстрират и разпространяват дестинацията София и България, добави още мениджърът. „ Изключително значимо за имиджа на страната е наличието на интернационалните международни вериги като InterContinental Sofia и Hilton Sofia. Присъствието на сходен вид висок клас хотели е от изключително значение за туризма “, добави министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя регистрира над 8,4 милиарда лева доходи през 2018 година, което е с 6% повече, спрямо година по-рано. За последните три години - от 2015 насам, растежът на приходите от интернационален туризъм е 34%, сподели министърът на туризма. Според нея през предходната година страната ни е посетена от над 9 млн. задгранични туристи. Бюджетът за реклама на туризма да бъде 1% от приходите, които секторът генерира годишно в стопанската система на страната, сподели Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на НБТ.
Според нея досега вложенията са доста по-малки и това рефлектира върху конкурентоспособността на страната ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР