Като година на тежко разделение и политическо противопоставяне определи пред

...
Като година на тежко разделение и политическо противопоставяне определи пред
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Румен Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на ПП

Като година на тежко разделяне и политическо опълчване дефинира пред Българска национална телевизия 2022-а някогашният президент в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев. Според него страната ни е изглеждала като " мрачен балкански индивид " и " бананова република ".
 
По думите на Плевнелиев е липсвала воля за решение на политическата рецесия. Ударихме се в стена от липса на обикновена логичност. Еманация на всичко това бяха " Продължаваме промяната " (ПП), уточни Плевнелиев.
 
Той добави, че в основата на партията на Кирил Петков и Асен Василев е вградено опълчване на ГЕРБ. Това е повода, съгласно него, да няма резултат от договарянията.  " Бяхме подготвени да предложим всичко. Ако Политическа партия желаеха министър председател, можеха да го имат, в случай че Политическа партия желаеха, можеше да има и правосъдна промяна ", уточни Плевнелиев.
 
По думите му президентът Румен Радев би трябвало да изиска опрощение от народа за лансирането на Политическа партия. " Кога беше прав - когато им сподели, че ще изчегъртват, или когато ги назова шарлатани? Очевидно той не е направил вярната преценка ", акцентира някогашният президент.
 
Според Росен Плевнелиев с конституционна промяна би трябвало да се отстрани институтът на служебното държавно управление. " Трябва да намерим единение по три неща: еврозоната и Шенген; стратегически инвестиции; положителното име на страната ", означи Росен Плевнелиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР