Като едно от най-посещаваните места в Европа, за Венеция засиленият

...
Като едно от най-посещаваните места в Европа, за Венеция засиленият
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за новите забрани във Венеция

Като едно от най-посещаваните места в Европа, за Венеция засиленият туризъм е наложителен проблем. С повърхност от едвам единствено 7.6 квадратни километра, градът е приел съвсем 13 милиона туристи единствено през 2019 година През идващите години обаче се чака броят им да надвиши равнищата отпреди пандемията. С концепцията да се облекчи отрицателното влияние на всеобщия туризъм, италианският град вкарва нови правила и забрани.
 Lazzaretto Vecchio - островът на чумата на Венеция, който е дом на хиляди скелети
Другото лице на Венеция - островът на чумата, който е дом на хиляди скелети

Едно забавно място, което си коства да се посети

Така да вземем за пример през септември Венеция утвърди таксата от пет евро за посетителите, които остават в града за един ден. Сега обаче те ще би трябвало да имат и още нещо поради.

От юни тази година градът възнамерява да забрани туристическите групи от над 25 души и високоговорителите, за които е посочено, че могат да " основат комплициране и разстройства ".

Заради засиления напор на туристи към Венеция, от ден на ден от жителите му избират да се реалокират да живеят в различен град. Тревогата, че посетителите могат безусловно да завладеят историческия италиански град обаче е всеобща. Освен жителите и управата, специалисти от ЮНЕСКО също са взели отношение към казуса.
 Снимка 647783

През юли те предложиха градът да бъде прибавен към листата със застрашени обекти на международното завещание, защото както всеобщият туризъм, по този начин и изменението на климата заплашват да причинят необратими промени.

Междувременно специалисти от Организация на обединените нации упрекнаха италианските управляващи в " липса на стратегическа визия " за решаването на проблемите на града.

В последна сметка Венеция не бе добавена към листата на ЮНЕСКО, само че от организацията въпреки всичко признаха опитите за справяне с проблемите, като един е тях е точно утвърждението на входната такса за туристите.
 Ще стане ли Венеция част от застрашените обекти от международното завещание на ЮНЕСКО
Колко застрашена е Венеция

ЮНЕСКО има предложение за проблемите на града

Сред другите ограничения, които италианските управляващи взеха, са възбраната от 2021 година за влизането на круизни кораби в историческия център на Венеция през канала Giudecca. До това решение се стигна, откакто транспортен съд се разруши в пристанище. Освен че замърсяват водата обаче, за корабите се твърди, че водят и до разрушаването на основите на града, който постоянно би трябвало да се справя с наводнения, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР