Като директор на Пирогов съм длъжен да взема сериозни мерки,

...
Като директор на Пирогов съм длъжен да взема сериозни мерки,
Коментари Харесай

Шефът на "Пирогов" обеща промени в Спешното отделение

Като шеф на " Пирогов " съм задължен да взема съществени ограничения, след съществено нарушаване, което не оправдава лекарите. Като доктор бих подкрепил протестиращите сътрудници. Имаме осведомителна система, всеки пациент би трябвало да бъде регистриран. Този пациент не е бил регистриран. Това съобщи проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на болница " Пирогов ". Коментарът е във връзка наказванията на лекари от столичната болница, откакто брачната половинка на умрелия Спас Добрев написа отворено писмо до министъра на опазването на здравето за незаконното отношение към тежко болен пациент.

Може би електронната здравна карта ще ни помогне да имаме досие на всеки жител, което ще ни помогне по-добре да следим положението на пациентите. Пътят обаче е дълъг и надали ще стане елементарно и бързо. Но с такава карта ще може по-лесно да се заобикалят сходни произшествия, съобщи още проф. Балтов пред Българска национална телевизия.

По думите му е трябвало пациентът да бъде нормализиран и по-късно да бъде превозен в друго профилирано заведение, което да поеме по-добре дадения случай.

По мотив обвинявания на сина на умряла пациентка на " Пирогов ", Балтов сподели, че се прави подстрекателство от хиляди километри, дамата е била ориентирана към Медицинска академия. В момента е назначена инспекция, която ще откри за какво е била пренасочена. С сходни изказвания не оказваме помощ нито на лекари, нито на пациенти. Днес е " Пирогов ", на следващия ден може да е друга болница. Ние сме институция, която не може да бъде охулвана по сходен метод, ние сме болница на народа, всеки знае, че когато има проблем, даден човек може да пристигна в " Пирогов " и той да бъде решен.

Ще променим напълно метода към Спешното в " Пирогов ", безапелационен бе шефът.

Проф. Балтов сподели още, че екипите са претрупани, от време на време се бърка, само че това не трябва да се смята за наклонност и мотив за офанзиви към лечебното заведение. От началото на годината през " Пирогов " са минали към 250 000 пациенти, към 10% от тях са приети в болница. Има недофинансиране на незабавната помощ, сподели Балтов.

Задълженията са към 20 млн., 17 млн от тях са в просрочие, поради недофинансирането обаче няма по какъв начин да погасим тези отговорности, регистрира проф. Асен Балтов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР