Като деца вероятно сме имали книжки за оцветяване, по които

...
Като деца вероятно сме имали книжки за оцветяване, по които
Коментари Харесай

Книжките за оцветяване - новата медитация

Като деца евентуално сме имали книжки за оцветяване , по които сме се вихрили с огромно въображение и без да съблюдаваме изключително разпоредбите. А в този момент, когато детството от дълго време е зад гърна ни, отново на всички места ни се оферират същите книжки, единствено че за възрастни.

И преди с подбив да отхвърлим концепцията да хванем моливите и да пооцветяваме , дано се срещнем с плюсовете на това занимание.

Оцветяването е процедура, която психолозите съпоставят с медитацията - кара ни да бъдем тук и в този момент и да мислим единствено за сегашния миг. По този метод смъкваме доста равнищата на напрежението и прочистваме мозъка от всичко, което ни затормозява.
 Снимка 483368

Освен това, психотерапевти са потвърдили, че цветовете могат да лекуват стрес и безпокойствие и да усъвършенстват настроението . Студените цветове, като синьо и зелено, основават възприятие за успокоение, а топлите, като алено, оранжево и жълто, водят до прилив на сила. Така оцветяването се трансформира в най-лесната и налична, а в същото време и ефикасна арт терапия.

С лесните и повтарящи се придвижвания, които правим, до момента в който оцветяваме, съумяваме и да успокоим амигдалата , която е център на страха в мозъка. Междувременно той е зает с активност и мислите ни не блуждаят във всички направления, написа The Healthy.
 Снимка 483366

Ако решим да опитаме дали оцветяването е това, което ни е липсвало в всекидневието, много евентуално е да стартираме да отделяме на него част от времето, която прекарваме пред електронните устройства. А в случай че това се случва най-вече вечер, ще си подсигуряваме по-здрав сън.
 Медитация, изгодите за мозъка и душeвността и за какво всички се нуждаем от нея
Всички имаме потребност от медитация тъкмо в този момент

Как да бъдем тук и в този момент

Току-виж сме разкрили и дремещия създател у нас. A творчеството и себеизразяването, на които ще се научим, могат да ни оказват помощ в разнообразни сфери от живота и даже да ни създадат по-успешни на работното място.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР