Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в

...
Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност


Като държавен глава няма да позволи въвличането на България в този спор. Избран съм, с цел да не отстъпвам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат жителите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

Той разяснява и първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков:

В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни. Но тези рецесии не дават толеранс на българските жители и на бизнеса. Цените порастват. Аз чакам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората чакат резултати. Учудващо за мен и объркващо за доста хора е систематичното премахване на фрагментите на служебните държавни управления, които разкриха голям брой корупционни схеми, от които действително стартира смяната. Така че, доста очаквания са свързани с това държавно управление, само че доста са и упованията за доста по-бързи резултати.

Очаквам освен посланикът на Руската федерация - всички посланици в България, да работят и да се изявяват в границите на своя статут, с почитание към българските институции и суверенитет, безапелационен е Радев.

Войната несъмнено ще принуди Европейски Съюз да работи доста по-солидарно и в случай че това се случи, ще бъде в действителност триумф за българското държавно управление, разяснява Радев по въпроса за общите договаряния на Европейски Съюз за доставки на газ.

Президентът Румен Радев дойде в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов ", където ще насочи одобрение към студентите и академичната общественост от Националната академия за театрално и кино изкуство по случай Международния ден на театъра – 27 март. Студентите ще изнесат спектакъла "Дъх разстояние ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР