Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на

...
Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на
Коментари Харесай

Малкият и средният бизнес също излизат на протест в сряда

Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на дребните и междинни предприятия ще стачкуват в сряда, разгласи пред БНР Елеонора Негулова, ръководител на Националното съдружие на дребния и междинния бизнес.

" В доста региони на страната ние сме единственият шеф и крепим обществения мир в тези обитаеми места ", разясни тя.

Текат диалози и се търсят решения. Това е позитивната част. Неизвестността е тревожна. Времето, в което ще се разгласят тези ограничения, също е значимо. В последните две години бяха обявявани разнообразни ограничения, само че доста от тях закъснели ", разяснява Негулова в предаването " Преди всички " по отношение на разговора с държавното управление.

Според нея дребна част от подпомагането през последните две години е достигнала до дребните и междинни предприятия, а стратегиите с грантова поддръжка не могат да дадат резултат в този момент, тъй като в случай че аплайваш в този момент, ще получиш поддръжка следващата година, уточни Елеонора Негулова.

Краткосрочните ограничения би трябвало да бъдат до края на годината, с цел да се стабилизира пазарът и да може да се възнамерява, безапелационна е тя.

" Но да има наслагване на ограничения и след края на годината. Иначе оставате в един вакуум, стартирате да работите на загуба и тъй като са ви свършили запасите, няма от кое място да покривате тези загуби. Започвате да съкращавате разноски, нормално за сметка на хората. "

Трябва да бъдат подкрепени всички браншове, за които се вижда, че имат капацитет, само че не се оправят. Особено значимо е това за обичайните за българската стопанска система браншове, разясни Елеонора Негулова.

" Всички сме в една лодка. Нямаме интерес някой да не съумява в нещо. "
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР