Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция от 1 ноември

...
Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция от 1 ноември
Коментари Харесай

Германия въвежда карантина за пристигащи от всички български области


Като част от предварителната защита против ковид ната зараза от 1 ноември 2020 година Германия афишира цялата територия на България за „ рисков район “, което постанова ограничаващи ограничения за пътуващите от страната ни жители. По информация на посолството ни в Берлин за всички, които идват в Германия от „ рисков район “ и през последните 14 дни са имали престой в подобен, е в действие наложително условие за тест за ковид. Само съществуването на негативен тест е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина. Карантина не се ползва за пътували пренос през „ рисков район “.

До 1 ноември 2020 година в листата на рисковите райони от България на института „ Робърт Кох “, за които се изисква негативен тест за ковид , са областите София – град, Благоевград, Разград, Сливен и Търговище. Актуални инструкции за опциите за пътешестване и сигурност в Германия , свързани с ограниченията против ковид а, може да бъде открита на:. 

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към посолството на България в Берлин на тел. +49 30 201 09 22, както и  на дежурния телефон при незабавни случаи: +49 176 122 99 190.
---------
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (). 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР